Booking.com predstavlja poželjne vikend destinacije za putnike iz Hrvatske


Istraživanje domaćih destinacija bilo je visoko na popisu želja putnika tijekom 2020. godine. S obzirom na to da prošla godina nije bila najbolja za daleka putovanja, čak 35% putnika iz Hrvatske zaželjelo je posjetiti neke od destinacija unutar zemlje. S manjim udaljenostima koje treba prijeći do domaćih destinacija dobiva se više vremena za uživanje u njima što je odlično za više od pola (67%)* putnika iz Hrvatske koji žele iskusiti vikend putovanja u većoj mjeri nego što su to željeli u 2019. godini. Prepoznavajući želju putnika za kraćim, lokalnim putovanjima Booking.com je pregledao prikupljene podatke o najpopularnijim putovanjima u 2021. i sastavio popis poželjnih vikend putovanja prema preporukama putnika. Kako bi to postigao, Booking.com je pretražio više od 28 milijuna smještajnih jedinica, od čega 6,6 milijuna čine kuće za odmor, apartmani i drugi jedinstveni smještaji diljem svijeta. Odabrane destinacije našle su se na vrhu popisa zbog toga što su ih putnici preporučili svima koji žele uživati u opuštenom odmoru i napuniti baterije promjenom okoline čim ponovno postane sigurno putovati. A za sve one koji žele dati više pažnje zdravstvenoj sigurnosti dok putuju, Booking.com je osigurao da su informacije o zdravlju i sigurnosti u smještajnim jedinicama (poput higijene, dezinfekcije i fizičkog distanciranja) jasno vidljive na čak 14 milijuna smještaja koji su naznačeni na stranici objekta kako bi putnicima bilo lakše odabrati najprimjereniji smještaj. 

Šetnje uz obalu mora - Opatija, Primorsko-goranska županija
Ovaj grad uz more je popularan zbog vrhunske lokacije na magičnom Kvarneru. Najbolji način da upoznate bogatu i zanimljivu prošlost Opatije jest da se prošetate poznatim šetnicama i šarmantnim ulicama kao što su to učinile mnoge poznate ličnosti kroz povijest. Uživajte šetajući stazom Franjo Josip I. bolje poznatoj po imenu Lungomare, koja povezuje Opatiju sa životopisnim ribarskim mjestašcem Volosko. Na ovoj stazi možete otkriti prekrasne plaže Opatije i vidjeti Villu Angiolinu i poznatu skulpturu Djevojka s galebom, a spektakularna arhitektura 19. stoljeća čeka vas na svakom uglu. Također, nemojte propustiti prošetati kroz šumsku stazu Carmen Sylva u kojoj je kraljica Elizabeta s rumunjskim kraljem Karolom provodila svoje vrijeme. Gdje odsjesti: Vrhunski smještaj za dobar odmor nakon dugog dana šetnje i uživanja u predivnoj obali nudi Villa Bardo koja se nalazi 1,3 kilometra od Ljetne pozornice u Opatiji i u blizini Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, plaže Lido i skulpture Djevojka s galebom. Gosti mogu uživati u klimatiziranim sobama s potpuno opremljenom kuhinjom, blagovaonicom i kabelskom televizijom, a dostupan je vanjski bazen i oprema za roštilj. 

Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija
Dubrovnik je grad okružen morem, prekrasnim plažama i planinama, a uz to nudi bogatu kulturu Staroga grada. Ne čudi da je ovaj savršen spoj tih elemenata prepoznat kod ljubitelja fotografije koji gdje god pogledaju mogu pronaći savršen kadar. Svi koji posjete Dubrovnik mogu uživati istražujući predivnu srednjovjekovnu arhitekturu, gotičke, renesansne i barokne crkve i samostane. Svi fanovi televizijske serije Igre prijestolja sigurno će se oduševiti posjetom lokacijama na kojima se snimala serija. Gdje odsjesti: Apartments & Rooms Perla se nalaze na lijepoj lokaciji u staroj jezgri Dubrovnika koja je pod zaštitom UNESCO-a. Samo par koraka od čuvenog Straduna, ovaj smještaj nudi besplatan WiFi, kabelski i satelitski tv program uz vlastite kupaonice s tušem ili kadom. 

Šetnje uz rijeku - Osijek, Osječko-baranjska županija
Osijek, grad na rijeci Dravi, je četvrti najveći grad u Hrvatskoj. Nazvan po riječi “oseka” ovaj grad je kulturno i ekonomsko središte Slavonije i Baranje. Osijek svojim posjetiteljima nudi prekrasne šetnice kroz velike parkove i vrtove (njih 17) gdje možete uživati u povijesnoj arhitekturi. Ono po čemu se ovaj grad posebno ističe je prekrasna šetnica uz rijeku Dravu. Odličan pogled na cijeli grad moguć je s pješačkog mosta na kojem možete ostaviti “lokot ljubavi” za uspomenu. Nakon duge šetnje odmorite se uz čašu vina, kave ili radler piva koji se proizvodi u Osijeku. Gdje odsjesti: Apartments Osijek by the River nalaze se u blizini Muzeja Slavonije i Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku, a svojim gostima osiguravaju besplatne bicikle uz pomoć kojih mogu uživati u dugim vožnjama uz rijeku. Osim toga, ovaj smještaj ima predivan vrt i terasu, a osječka katedrala nalazi se na udaljenosti od 800 metara. Apartments Osijek by the River u ponudi imaju besplatan parking, opremljenu kuhinju i satelitske tv programe. 

Prekrasne šume – Plitvička jezera, Ličko-senjska županija
Nacionalni park Plitvička jezera nalazi se na površini od oko 300 kvadratnih kilometara i poznat je po prekrasnim kaskadnim jezerima zbog čega se našao na UNESCO-vom Popisu svjetske baštine. Ovaj park smješten u planinsko područje je najveći i najstariji nacionalni park u Hrvatskoj. Plitvička jezera privlače ljubitelje prirode iz cijeloga svijeta koji dolaze uživati u šumskoj vegetaciji i pogledu na kristalno čistu vodu više od 16 jezera. Osim toga, ovaj nacionalni park krase i impresivni vodopadi koji se mogu vidjeti na raznim stazama za šetnju. Gdje odsjesti: Plitvice Lakes Villa Diamond nalazi se u blizini ulaza broj 3 u Plitvička jezera zbog čega je savršena baza za istraživanje okolnih šuma. Ova luksuzna vila na raspolaganju gostima nudi restoran, fitness centar i zajednički salon. Booking.com nastavlja svoju misiju kojom želi svima olakšati da istraže svijet kad to ponovo bude sigurno. Iz tog razloga Booking.com dijeli posebne ponude putovanja za sve koji planiraju putovati početkom 2021. godine. Popusti od 20% vrijede za rezervacije napravljene između 5. siječnja i 31. ožujka 2021.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt