Nećete im odoljeti! Ova četiri osvježavajuća koktela iz Istre ljetni su hit


U nagrađivanoj istarskoj Destileriji Rossi otkrili su nam četiri jednostavna, 
 a efektna recepta za savršene trenutke 

La Terra, Epulon Spritz Nostromo G&T i Teranino Spritz idealno su osvježenje za vruće dane. Ovi fini kokteli dolaze iz srca Istre iz pitoresknog sela Bajkini u kojem je smještena obiteljska Destilerija Rossi. Provodite li ljeto u ovom dijelu Hrvatske nemojte propustiti najljepši pogled s Rossijeve terase koji puca od Učke do mora, godit će vam mir i tišina u kombinaciji s osvježavajućim koktelom. 

Ako niste te sreće u omiljenim okusima možete uživati gdje god bili jer je Filip Sarilar, poznati barmen i ambasador Destilerije Rossi otkrio recepte za ova četiri osvježavajuća koktela. Tajna je u vrhunskim Rossi destilatima - Nostromo ginu, Epulon pelinkovcu, Teraninu Rossi i Amaru Istriano, ističe Filip. 

Epulonova ugodna gorčina pelina u harmoniji s bogatim notama citrusa, anisa, vanilije i karamela podarit će svakom koktelu dozu luksuza, ljubitelji pića na bazi gina odabrat će istarski Nostromo kojem osam puta destilirana malvazija daje jedinstven dašak ovog dijela Mediterana, a sjajna baza za ljetne koktele je i elegantan Teranino Rossi obogaćen maceracijom šumskog voća i probranih začina, dok je Amaro Istriano čista klasika u čaši koja nikada ne izlazi iz mode. 

„U svaki proizvod, osim znanja, stručnosti i rada, utkano je i mnogo ljubavi te istarskog duha koji slavi život, užitke i posebne trenutke u skladu s našim sloganom – To life worth living“, poručuje Filip. 

La Terra 

Sastojci: 
30 ml Teranina Rossi 
10 ml Nostromo gina 
10 ml svježeg soka od limuna 
100 ml Pipija ili Tangarine 

Priprema: 
U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i dekorirajte koktel svježom ili dehidriranom narančom. Epulon Spritz 

Sastojci: 
20 ml Epulon pelinkovca 
20 ml Amara Istriana 
10 ml svježeg soka od limete 
100 ml Pink grapefruit sode 

Priprema: 
U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježim ili dehidriranim grejpom. Nostromo G&T 

Sastojci: 
40 ml Nostromo gina 
100 ml Premium Tonic Watera 

Priprema: 
U G&T čašu dodajte led, Nostromo i tonic water i promiješajte barskom žlicom. Dekorirajte ružmarinom i koricom naranče i poslužite bez slamke. Aromatizirajte rub čaše grančicom ružmarina i koricom naranče. 

Teranino Spritz 

Sastojci: 
50 ml Teranina Rossi 
20 ml svježeg soka od limete 
100 ml mineralne ili soda vode 

Priprema: 
U vinsku čašu dodajte led i sastojke po navedenom redu. Promiješajte barskom žlicom i ukrasite koktel svježom ili dehidriranom limetom.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt