Prvi roman za djecu neponovljivog Jamieja Olivera


Jamie Oliver: Billy i divovska pustolovina 

Jamie Oliver, jedan od najpoznatijih autora i kuhara današnjice, sastavio je savršen recept za debitantski dječji roman! Zrnca avanture, dašak prijateljstva, prstohvat misterije i puna žlica čarolije… Zakoračite u svijet prepun magičnih tajni i doživite nezaboravno putovanje u prvom romanu za djecu neponovljivog Jamieja Olivera. Prijevod na hrvatski potpisuje Irena Jakelić, a roman je ilustirala Mónica Armiño. 

Jamie Oliver globalni je fenomen u zagovaranju dobre hrane. Prodao je 48 milijuna kuharica širom svijeta. Počeo je kuhati u pubu svojih roditelja (što je bila inspiracija za Velikog diva u ovoj knjizi!) s osam godina. Kad je napustio školu, započeo je karijeru chefa koja ga je dovela do River Caféa, u kojem ga je zapazio jedan televizijski producent. 

Ilustratorica Mónica Armiño objavila je nekoliko knjiga s raznim izdavačima i agencijama u Europi i SAD-u. Također radi u industriji animacije te oblikuje likove, ilustrira pozadine i umjetnički oblikuje boje i teksture u filmovima i televizijskim serijama za predškolce, kao što je nagrađivana Puffin Rock. 


RADNJA: 
Billy i njegovi prijatelji znaju da je Vodopadna šuma teritorij u koji ne trebaju zalaziti; glasine kruže da su se ondje nekoć zbili neobični događaji i nitko iz njihova mjestašca već desetljećima onamo nije kročio nogom. No kada otkriju tajni put u šumu, Billy i njegovi najbolji prijatelji Anna, Jimmy i Andy ne mogu se oduprijeti iskušenju i odluče je malčice istražiti! Ubrzo će otkriti kako šuma vrvi magijom i kako u njoj živi mnoštvo neobičnih stvorenja, uključujući i zajednicu vilenjaka kojima je potrebna njihova pomoć! Nešto se neobično zbiva u šumi. Sve je oko nas međusobno povezano i u ravnoteži zbog Ritma prirode, a s Ritmom nešto nije u redu… Mogu li Billy i njegovi prijatelji otkriti što je pošlo po krivu i ispraviti to prije nego što bude prekasno?
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt