InDizajn sajam i ove godine okuplja genijalne domaće kreativce i produkt dizajnere - u pripremi je novo izdanje Bazara

Posjetitelje najpopularnijeg sajma interijera u Areni Zagreb očekuje veliki broj izlagača, ali i zanimljivi domaći kreativci koji će predstaviti svoje proizvode i držati zanimljive radionice za posjetitelje

Šesto izdanje sajma interijera InDizajn ugostit će od 6. do 8. listopada više od 80 izlagača iz Hrvatske, regije i svijeta te će oni predstaviti najnovije trendove u svijetu unutarnjeg uređenja, a među njima će biti i 16 zanimljivih produkt dizajnera čije proizvode Hrvati obožavaju. Naime, najbolji domaći kreativci predstavit će svoje proizvode u sklopu Bazara - već tradicionalnog, vrlo popularnog dijela programa InDizajna.

Bazar će i ove godine dio dvorane Arena Zagreb pretvoriti u svojevrsnu “dizajnersku” ulicu punu izlagača koji kreiraju i izrađuju različite proizvode: od mirisnih svijeća, zidnih satova i terarija, pa do proizvoda za opremanje dječje sobe poput kolijevki i košara za presvlačenje.

Tako će, primjerice, svoje održive betonske svijeće od sojinog voska predstaviti Sara i Ivan, mladi bračni par koji stoji iza brenda Atelier Ligero. Održivost je u fokusu i Eman Ahel, grafičkoj dizajnerici koja je pokrenula lifestyle brend Īmāno Studio koji spaja minimalističke oblike s upečatljivim bojama u moderne satove, vaze i slične dekoracije za dom.

Dnevna doza biljaka, mega popularni kolektiv kojeg su zaljubljenici u biljke Tomislav Štrkalj i Leon Božić osnovali još 2018. godine, spaja biljke i umjetnost u predivne skulpture za dom i sigurno će oduševiti sve biljkoljupce, baš kao i Walden, specijalizirani studio za biljke i biljne terarije iz Zagreba.

Gita lampshades će i ove godine izlagati šarena ručno izrađena sjenila i lampe, a Studio PI predstavit će novitet u svojoj proizvodnji, ambijentalnu rasvjetu. Bradonja&Plava domaći je brend u kojem plava Maja i bradonja Josip zajedno stvaraju odjeću i nakit, te ukrase za dom i igračke, a na InDizajnu će predstaviti kolekciju drvenih ukrasa za zid s uzorkom čipke. Drvo je inspiracija i brendu QLORETT, čija bezvremenska drvena ogledala svojim šarmom svaki prostor čine  ugodnijim.

Multidisciplinarni studio Kalevski, specijaliziran za produkt i grafički dizajn, izložit će moderne vaze koje će sigurno plijeniti pozornost posjetitelja, a hrvatski brend dizajnerskog namještaja Yella će predstaviti svoje nove Havana Club coffe stoliće za dnevni boravak.

Riječka akademska slikarica Mirna Sišul, koja će uskoro proslaviti 25 godina aktivnog umjetničkog djelovanja, ove godine će na Bazar štandu Mirna Sišul Originals & Prints predstaviti originale, art printeve i tapete, a održat će i kreativnu radionicu za posjetitelje. Omiljeni brend četveronožnih ljubimaca i njihovih vlasnika, Design4pets na sajmu će predstaviti novu kolekciju jastuka za pse, ali i vreće za sjedenje, prekrivače za garnituru te ukrasne jastučiće iz nove HOME kolekcije.

Za dekoraciju dječje sobe, tu je brend Inivalu Dreams sa svojim pletenim kolijevkama, košarama za presvlačenje, pletenim tepisima te lusterima Tratinčica. Pletene dekice predstavit će MyStory, brend specijaliziran za ručno rađene, unikatne proizvode visoke kvalitete, koji u svojoj ponudi ima i ručno heklane posudice, pladnjeve, lampe, papuče i torbice.

Svoje kreacije na InDizajnu će po prvi put predstaviti i Tena iz Međimurja, rođena s Downovim sindromom, koja je završila strukovnu školu i danas izrađuje najslađe ukrasne jastučiće.

Osim Bazara, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji poput kreativnih radionica pod pokroviteljstvom Bauhausa, izložba radova mladih grafičara, dizajnera i kipara te bogata nagradna igra. Za djecu je osiguran razigrani Dječji kutak, a za stručnu javnost tu su predavanja poznatih domaćih, regionalnih i svjetskih imena iz svijeta arhitekture i dizajna pod pokroviteljstvom Mastercarda.

Ove godine se organizira i Humanitarni ormar, buvljak na kojem će posjetitelji moći kupiti odjevne i druge predmete poznatih Hrvata i Hrvatica, a sav prihod će ići udruzi Mali zmaj, koja je posvećena poboljšanju kvalitete života siromašne i nezbrinute djece.

Više informacija o programu i izlagačima dostupno je na službenim stranicama InDizajn sajma.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt