EMOTIVNA VEČER UZ MIU DIMŠIĆ, DAMIRA URBANA, GIBONNIJA I MATIJU CVEKA ZAUVIJEK ĆE OSTATI KAO USPOMENA ZAKLADI „HRVATSKA ZA DJECU“

Hrvatsko narodno kazalište priča posebno emotivnu priču Zaklade „Hrvatska za djecu“. 15 im je godina već, a toliko sretnih uspomena i ostvarenih snova. Svečani koncert povodom velike obljetnice, svojim su hitovima uveličali hrvatski glazbenici Mia Dimšić, Damir Urban, Gibonni i Matija Cvek. Uz pratnju benda pod vodstvom Nikše Bratoša izveli su svoje najveće hitove koje je prepuno gledalište nagradilo ovacijama.

Ovog su puta u publici bili i djeca iz Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi od juga Dalmacije pa sve do najistočnijih dijelova Hrvatske, udomiteljske obitelji, članovi raznih udruga iz cijele Hrvatske, sponzori  te donatori i partneri Zaklade. Među njima i brojne osobe iz društvenog života Hrvatske. Prije samog glazbenog dijela koncerta uvodnim videom gosti su upoznati s rezultatima Zaklade koja je  u 15 godina pružila podršku za više od sto tisuća djece i mladih u Hrvatskoj te dodijelila gotovo 16 milijuna eura pomoći. To uključuje 4,5 milijuna € za fizičke osobe, 4,4 milijuna € za pravne osobe, 5 milijuna € za stipendije, 1,9 milijuna € za prehranu djece u školama i drugo. 

 

„Za mene i moje kolege, ovo je večer ponosa i sreće. Na jednom predivnom događanju okupili smo veliku Zakladinu obitelj. Ponosni smo na rezultate rada Zaklade „Hrvatska za djecu“. Kontinuiranim radom izrasla je u instituciju prepoznatu u redovima naših korisnika kao adresa na kojoj će uvijek naići na pomoć i podršku. No prepoznata je i u javnosti kao institucija koja odgovorno i transparentno obavlja svoj posao te smo sretni da je broj naših volontera i podupiratelja u porastu“ – istaknula je upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić.

 

U emotivnom dvosatnom glazbenom programu koji je vodila Tončica Čeljuska, uživali su i Marin Piletić, ministar u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, državne tajnice Margareta Mađarić, Vedrana Šimundža Nikolić i dr., saborska zastupnica Majda Burić kao izaslanica predsjednika Sabora g. Gordana Jandrokovića, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić,  operne dive Sandra Bagarić i Dubravka Šeparović Mušović,  modni dizajneri – partneri Zaklade Lana Puljić, Snježana Schillinger, Ivančica Pahor, Ivica Skoko, Ivana Jurić i brojni drugi. Pokrovitelji koncerta bili su Vlada Republike Hrvatske i Hrvatski Sabor.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt