JESENSKA HARMONIJA OKUSA I MIRISA ZAVLADALA JE SLASTIČARNICOM ORIJENT

Kesteni, jabuke, šljive, mak, čokolada, karamel i cimet obogatili su meni kultne zagrebačke slastičarnice koja je i ove sezone pripremila nekoliko slasnih noviteta

Dolaskom jeseni brojne zagrebačke gastro lokacije na svoje su menije uvrstile slasne plodove koji su aktualni u ovom prohladnom i promjenjivom godišnjem dobu. Jedno od takvih je i slastičarnica Orijent, kultno zagrebačko okupljalište sladokusaca poznato po tradicionalnim slasticama koje su napravljene od pomno odabranih namirnica. Budući da svake nove sezone svoju ponudu obogaćuju originalno osmišljenim novitetima, stiglo je vrijeme da meni okupiraju jesenski okusi. Ovogodišnje slatke delikatese obogaćene su sastojcima koji podsjećaju na šarene jesenske pejzaže, kestenima, jabukama, šljivama, maku, čokoladi, karameli i cimetu, a kombinacija istih nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Martinova torta, Medvedgradska, Legenda o jeseni i Crna kraljica raskošne su torte koje su ponovno zauzele mjesto u staklenoj vitrini Orijenta. Gurmane privlače jedinstvenim doživljajem koji se pojavljuje prilikom konzumacije, a spoj bogatih aroma raj je za nepca.  Osim torti, u ponudu su se vratili i omiljeni kolači - Kesten Nutty, Kesten rolada i Maron, koji će u samo nekoliko trenutaka pružiti toplinu u prohladnim danima i utažiti želju za slatkim. Tu je i nezaobilazni Kesten pire sa šlagom, jedan od najomiljenijih jesenskih deserta koji već nekoliko desetljeća slovi kao kralj jesenske sezone. No, uz ukusne slastice koje su već odavno zauzele mjesta u srcima posjetitelja, iz Orijentove radionice, s originalnim potpisom stiže White Queen. Veličanstvena torta od kestena s dodatkom bijele čokolade, mandarine i cvijeta lipe božanstven je spoj sastojaka koji čine „kraljicu među tortama“ jednim od najpoželjnijih deserta ove sezone. Raskošna i kremasta elegancija na tanjuru dolazi u obliku Ferrero torte, napravljene od lješnjaka, čokolade i mekog sočnog biskvita. Na meniju, kao novitet, našao se i kolač s jabukama i cimetom - neizostavnom kombinacijom kojom se dvije jesenske namirnice stapaju u harmoniju okusa. Jabuke s cimetom u prhkoj košarici, na kojoj je kupola i mousse od karamele s insertom od jabuka kuhanih u soku od naranče, zasigurno će postati novi klasik u kojemu će uživati zaljubljenici u dobar desert.

Orijent i ove sezone donosi okuse jeseni na tanjuru i mjesto gdje svaki zalogaj podsjeća na šetnju kroz šumu prekrivenu šarenim lišćem. Torte od kestena, baš poput svih ostalih, mogu se naručiti kao cijele torte u nekoliko dimenzija. Nove jesenske delikatese čekaju na dobro poznatim zagrebačkim lokacijama Maksimirska cesta 34 i u Novom Zagrebu, Froudeova 1. Više informacija o novitetima i aktualnostima u ponudi, nalaze se na Instagram i Facebook profilima slastičarnice Orijent.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt