KREME ZA RUKE 'AZENA' NASTAVLJAJU OBITELJSKU TRADICIJU

 

 ''Vraćamo se uvijek u djetinjstvo i sjećamo otkuda smo počeli''

U četvrtoj epizodi 'Startaj Hrvatska' gledateljima su se predstavili Senna Ušić Jogunica i Andrej Azenić koji stoje iza krema za ruke 'Azena'. Gledatelji su tako imali priliku doznati sve o proizvodu, kao i što sve stoji iza ove poduzetničke priče.

Naša poznata odbojkašica Senna i njezin bratić Andrej, stručnjak za ljekovito bilje, od najmlađe dobi dane su provodili okruženi prirodom zajedno s bakom i djedom, ni ne sluteći da će upravo tu započeti njihov zajednički put. Naime, djed je bio poznati travar, a sva znanja o ljekovitosti biljaka prenosio je na unuke.

''Puno smo uz njega učili, bilo da se radilo o bilju, sportu, ili nečem trećem, on je uvijek bio spreman prenijeti znanje na nas“, kazao je Andrej prisjećajući se vremena koje je proveo s djedom. S tim je znanjem o bilju Andrej proširio proizvodnju na kozmetiku te je svoje kreme na testiranje slao Senni, koja je igrala u raznim inozemnim klubovima, a koristile su ih i njezine kolegice. ''Rekle bi mi: molim te nazovi svog 'zelenog čarobnjaka', jer nitko mu nije mogao zapamtiti ime“, prisjetila se Senna dana kada je primala narudžbe za Andrejeve kreme.

Dok je Andrej izučavao zanat od djeda, Senna je razvijala svoju sportsku karijeru u kojoj je postigla vrhunske rezultate. No, srce ju je vuklo u prirodu. ''Počela mi se buditi svijest o tome da smo super tim, da moje kolegice uživaju u tim proizvodima, idemo uz ovo što već imamo od djeda razviti neku prirodnu kozmetiku, da ostanemo dosljedni djedovoj ostavštini'', rekla je Senna koja na vrhuncu sportske karijere donosi važnu životnu odluku: ''Imala sam motiv uvijek igrati u najjačim klubovima na svijetu. To sam ostvarila. Kako se paralelno događala ta ljubav prema firmi, moj muž i ja donijeli smo odluku da proširimo obitelj. Na vrhuncu karijere, s 30 godina rekla sam da bih se voljela posvetiti nečem drugom. Cijelu sebe bih voljela dati u obitelj i obiteljski posao“, ispričala je te dodala da je, ovo što sada radi, u potpunosti ispunjava.

Zajedno s Andrejem bacila se na posao kako bi proizveli hidratantni proizvod, a da bude prilagođen ukusima potrošača. Senna i Andrej su tržištu htjeli ponuditi proizvod u kojega sami vjeruju, a koji nosi tradicijsku notu sa sobom – i u tome su uspjeli. ''Ovo je posao što radimo, ali to je prije svega povezivanje s našim korijenima. To je naša obiteljska tradicija, vraćamo se uvijek u djetinjstvo i sjećamo se otkuda smo počeli, kako smo radili s djedom i bakom i onda imaš osjećaj kao da su svi opet s nama.'' otkrila je Senna.

Djed je vjerovao u moć, učinkovitost i snagu ubranog bilja. Prirodne kreme za ruke 'Azena' prenose naslijeđeni entuzijazam i koriste sastojke koje su 98 posto prirodnog podrijetla. Krema dolazi u ambalaži napravljenoj od 100 posto šećerne trske čime se osigurava da pakiranje bude potpuno reciklabilno i ekološki prihvatljivo. Ovakvim pristupom proizvodnji ambalaže smanjuje se emisija CO2 i negativan utjecaj na okoliš, pridonoseći očuvanju prirode.

Nakon što su prošli audiciju, ubrzo im je došao SPAR-ov tim stručnjaka na audit te su slijedom njihovih savjeta, morali prilagoditi dokumentaciju i pojedine standarde. ''To je ulaganje u nas u same'', kazao je Andrej osvrnuvši se na promjene koje su morali primijeniti.

Prilagodljivost promjenama i gledanje na njih kao ulaganje u sebe, donijelo im je pozitivne bodove u SPAR-u. ''Vi mi izgledate jako spremni'', rekao im je na sastanku predsjednik Uprave SPAR Hrvatska Helmut Fenzl te im priopćio da su ušli u projekt 'Startaj Hrvatska'.

Uzbuđeni zbog saznanja da će svoje proizvode plasirati na police velikog trgovačkog lanca, došli su čuti svoju prvu narudžbu, a ona je glasila - 6.000 komada krema, od toga 3.000 komada krema za ruke Lavanda & Tangerina te 3.000 komada krema za ruke Ružmarin & Limun. S obzirom na naručenu količinu, presretni su izašli iz centralnog SPAR-ovog skladišta. ''Ne možemo vjerovati da smo zaista uspjeli u ovome. Iz kućne radinosti doći na police ovako velikog trgovačkog lanca zvuči kao san i zaista nevjerojatno“, izjavio je Andrej, a Senna za kraj dodaje da su im se ostvarili snovi: ''Ovo mi je bio baš jedan od emotivnijih trenutaka u životu!''

Osim hidratantne kreme 'Azena', na posebnim plavim policama nalazi se i sedam drugih proizvoda kandidata četvrte sezone 'Startaj Hrvatska', koji su na raspolaganju kupcima u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske, a samo jedan od njih bit će proglašen hit proizvodom godine.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt