Nezaboravna druga ATELIER ELECTRICITY večer - Martina Herak, Morana Krklec, Jalizé i Varteks

U potpunosti drugačiji od prvog, drugi dan hrvatske modne platforme ATELIER ELECTRICITY  predstavio je zaokruženi koncept hrvatskog dizajna na pisti zagrebačkog Family Malla. Čak četiri prepoznatljiva dizajnerska imena predstavila su se modnim entuzijastima svojim kolekcijama koje spajaju umjetnost stvaranja autentičnih odjevnih komada i njihov beskonačni potencijal u igri s pokretom. Zadnji dan Ateliera rezerviran je za samostalnu reviju brenda lukA, s početkom u 20 sati.

Modno druženje otvorila je Martina Herak koja je u novoj kolekciji stavila naglasak na voluminoznost, unikatnost krojeva i detalje kojima u svakoj kolekciji pridaje posebnu važnost. Kombinirajući različite materijale, dizajnerica se u novoj kolekciji zaigrala konstrukcijom, kontrastima, koristeći bijele i crne materijale te teksturom samih tkanina. Prozirnost i punoća, jednostavnost nasuprot voluminoznosti, i u ovoj kolekciji Herak je ostala vjerna svom načinu izrade i ženama koje se u njezinim kreacijama osjećaju udobno i ženstveno. Dizajnerica čiji je hobby već nekoliko godina upravo slikarstvo, svoju je ljubav prema toj vrsti umjetnosti spojila i sa svojim dizajnom, pa se i u ovoj kolekciji nalazi nekoliko ručno oslikanih detalja koji dodatno potvrđuju jedinstvenost tog modnog brenda.

Predstavljena jesensko-zimska kolekcija Morane Krklec nadovezuje se na neke prijašnje modele, tako da je detalj traka ponovno dominantan koji su u funkciji zatvaranja i mijenjanja forme odjevnih predmeta. Kroz cijelu kolekciju provlači se detalj nezavršenih rubova, koji daje živost, dinamiku u svakom pokretu i poseban potpis. U svakom modelu zadržana je vizija da su dizajn i funkcija u skladu, da komuniciraju i tvore podjednako funkcionalan, ali i estetski zanimljiv odjevni predmet. Poštivanje tijela i praćenje zadane siluete konstrukcijom svakog odjevnog predmeta, ali uz intervencije u raznim detaljima, nabiranjima tkanine, ušivenim naborima ili puštanjem materijala da slobodno pada i tvori vlastitu formu oko dijela tijela neke su od osnovnih karakteristika kolekcije. Korišteni materijali su pamučni keper, pamučna pletenina te lagani vuneni štofovi.

 

Nova kolekcija brenda Jalizé za jesen zimu 2023  pod nazivom 24/7. Dizajnerica Alisa Djimsiti i u ovu je modnu priču uklopila prirodne materijale, s naglaskom na održivosti te, prije svega, kvaliteti. Komadi su dizajnirani s ciljem da isprate svakodnevnu ženu, od jutra pa sve do red carpet trenutaka, odnosno 24/7, koja je urbana, sofisticirana i hrabra. Prikazani su ručno rađeni trikotažni komadi odjeće, s već poznatim kožnim jaknama u novom izdanju. Odjeća je dodatno istaknuta šeširima Nede Luković.

Noć je zatvorila modna kuća Varteks. Klasika s modnim pomakom – izraz je kojim se može opisati svaki Varteksov model. Odjeća je divan omot koji svakoj osobnosti daje priliku da se izrazi, da pošalje poruku, da bude prepoznata. I najvažnije – da izazove onaj toliko željeni WOW efekt. Stoga uz kvalitetu i tradiciju, Varteks njeguje i vrhunski suvremeni dizajn. Željni sigurnosti i trajnih vrijednosti okreću se provjerenim i uvijek poželjnim komadima odjeće te bude svijest o tradiciji koja nije pomodna, već stilski dotjerana i bezvremenska. Vraćaju se i korijenima dobrog odijevanja. Prirodne tkanine vrhunskih sastava i kvalitete, precizno oblikovane forme, pomno odabrani dezeni i strukture osnova su ženske i muške Varteks kolekcije. Boje, krojevi, uzorci, detalji, sastavljaju modni mozaik koji obavija tijelo i šalje poruku: Osjećam se dobro! U svakoj prigodi.

Modna platforma Atelier održava se četvrti put za redom, pod budnim okom Antonelle Ušić Gotovac, kreativne direktorice i producentice cijelog projekta te izvršne producentice projekte Antonele Ivanović. Partneri četvrtog izdanja Ateliera su Family Mall, Absolut, Salon Premium, Profokus, Cotril, Mrs. Fogg, Cookie Factory, L’Adria, Opel, Alibi produkcija, Nestiom, Aura kozmetika, voda Jana, poliklinika Binova i Poliklinika za oftalmologiju dr. Ritz.

Više informacija može se pronaći na službenim kanalima – Facebook i Instagram stranici te Youtube kanalu.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt