Povodom Svjetskog dana opere, zagrebački HNK otvara građanima svoja vrata izvedbom opere Rigoletto Giuseppea Verdija

Opera je tijekom protekle sezone ostvarila veliki pomak i skok u broju posjetitelja na predstavama te u potražnji za opernom pretplatom koja je za 70 posto porasla od sezone 2021./2022.

Operne predstave u HNK-u u Zagrebu gledalo je čak 52 517 posjetitelja što je porast od 73 posto od prethodne sezone.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu obilježit će Svjetski dan opere 25. listopada u 10:30 otvorenom generalnom probom prve ovosezonske operne premijere Rigoletto Giuseppea Verdija. Građani će imati priliku čuti cijelo djelo pod ravnanjem maestra Piera Giorgia Morandija, u režiji Piera Francesca Maestrinija. Uz Zbor i Orkestar Opere, nastupaju solisti HNK-a u Zagrebu, te gostujući solisti.

Publika će u stanci nakon prvoga čina moći prisustvovati i razgovoru sa solistima, koji će se održati u gledalištu, a građani svoje besplatne ulaznice za generalnu probu mogu preuzeti na blagajni kazališta do utorka do 15 sati.

Svjetski dan opere prilika je da osvijestimo važnost kulture u društvu i podijelimo radost koju nam glazba pruža. U zagrebačkoj Operi želimo doprinijeti razvoju kulture i obogatiti hrvatsku i europsku kulturnu ponudu. Radost koju pružaju glazba i umjetnost potrebna nam je više nego ikada! Opera govori jezikom koji poznaju svi, a priče koje donosimo na sceni prenose vrijednosti slobode i tolerancije. Stoga, ovom bih prilikom želio potaknuti upravo vas, draga publiko, da nam se pridružite u našoj misiji. Vidimo se u Operi!, rekao je Pier Giorgio Morandi, počasni šef dirigent zagrebačke Opere.

Svjetski dan opere obilježava se na rođendan dvojice najpoznatijih skladatelja svjetskih opera i opereta – Georgesa Bizeta i Johanna Straussa II. To je dan kad operne kuće diljem svijeta otvaraju svoja vrata, a operni umjetnici slave svoj dan. 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt