SVEČANO OTVOREN DUBROVNIK EXPO 23 - centralni događaj međusektorske suradnje u području obrazovanja

S velikim entuzijazmom u Studentskom domu Dubrovnik svečano je otvoren Dubrovnik EXPO 23, centralni događaj međusektorske suradnje u području obrazovanja. Ovaj iznimni događaj, koji organizira  Centar za karijere mladih već treći put na jednom mjestu okuplja obrazovne institucije, centre izvrsnosti, gospodarstvenike, europske institucije i nadležna ministarstva. EXPO Dubrovnik 23 predstavlja priliku za razmjenu znanja i iskustava između različitih sektora i institucija, promicanje obrazovanja te poticanje inovacija i suradnje. 

Organizator Dubrovnik EXPO 23 i predsjednik Centra za karijere mladih Dubrovnik, Marko Žmirak poželio je dobrodošlicu svim prisutnima te naglasio važnost ovakvog događaja za oblikovanje bolje budućnosti mladih: „Dubrovnik EXPO okuplja, umrežava i gradi bolje društvo utemeljeno na europskim vrijednostima te za cilj ima postati jedan od najvažnijih događaja, ne samo za grad Dubrovnik, već i za čitavu regiju. Obrazovanje kao najveća vrijednost temelj je našeg društva te s ponosom mogu reći da smo danas okupili visokoobrazovne institucije, više od 70 srednjih škola, 15 centara kompetentnosti te preko 40 partnera iz gospodarstva i institucija. Hvala svim partnerima i sponzorima koji su nam omogućili da kreiramo događaj na krajnjem jugu koji pruža informacije i jednake prilike za sve.“


Prigodnim riječima obratila se i Državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Iva Ivanković: „Ministarstvo podržava i uvijek će podržavati ovakve događaje koji su na tragu razvoja znanja, vještina i stavova, svega onoga što u suvremenom društvu treba, a to su kompetencije. Na tom tragu i samo ministarstvo ulaze značajne napore i značajna sredstva, okvirno preko 2 milijarde eura osigurano je u cjelokupnoj vertikali odgoja i obrazovanja od ranog i predškolskog osnovnog obrazovanja, srednjeg obrazovanja, pa sve do visokog. Ono što je možda za ovaj skup važno reći, to je da smo ove godine imenovali 26 Regionalnih centara kompetentnosti koji su upravo na tragu razvoja vještina značajan iskorak u našoj vertikali i koja se onda kasnije prelijeva na visoko obrazovanje. Moja poruka svima vama danas, a posebno mladima, je da budete znatiželjni, da iskoristite ovaj i slične događaje koji se odvijaju diljem naše zemlje, da saznate što više o inovativnostima u našem sustavu koji će se kasnije, naravno, reflektirati na vašu karijeru i ono što je možda najvažnije, da karijera ne počinje i ne završava fakultetom. Na tragu cjeloživotnog obrazovanja, važno je usavršavati se cijeli život, u čemu smo vam na usluzi svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja.“


Svečanom otvorenju prisustvovali su još i voditeljica komunikacija u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Carmen Gruber, voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnja, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica te zamjenik župana Joško Cebalo.

 

Dubrovnik EXPO 23 donosi raznovrstan program koji uključuje inspirativne razgovore, panele, prezentacije i interaktivne susrete. Kako bi se išlo ukorak s globalnim trendovima, Dubrovnik EXPO 23 po prvi puta će se paralelno odvijati i virtualno, putem inovativne online platforme ˝VirtuEXPO Dubrovnik˝. Tvrtke i obrazovne institucije kroz virtualne izlagačke prostore predstavit će sve ključne informacije potrebne mladima za osobni, profesionalni i društveni razvoj. 


Kroz dva dana održavanja manifestacije Dubrovnik EXPO 23 svi sudionici, ali i sugrađani moći će se osvježiti i okrijepiti u gastro zoni po povlaštenim cijenama, a Expo narukvica ujedno je i ulaznica u muzeje i na gradske zidine, kao i karta za javni gradski prijevoz. 


Ovo je prilika da se istaknu ključni aspekti obrazovanja te da se mladu generaciju potakne na usmjerenost prema znanju i stvaranju bolje budućnosti.


Više informacija je dostupno na internetskoj stranici https://dubrovnikexpo.hr/ te na službenim Facebook i Instagram stranicama.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt