Umjetničkom instalacijom Pauline Jazvić na Dolcu završava ciklus Art Bubble pop-up izložbi

Art Bubble su pop-up izložbeni prostori suvremene umjetnosti na neuobičajenim lokacijama u gradu Zagrebu. U sklopu ovogodišnjeg programa, renomirana umjetnica i akademska slikarica Paulina Jazvić postavit će na Tržnici Dolac u subotu, 21. listopada u 10 sati umjetničku instalaciju ‘This is not another party’. 


Art Bubble program započeo je otvorenjem Artupunkture, a njegov finissage održat će se u subotu 21. listopada u 10 sati i to na Dolcu (na štand pored skulpture Kumice), gdje će Paulina Jazvić, nagrađivana umjetnica i profesorica na zagrebačkom Tekstilno-tehnološkom fakultetu, postaviti svoju pop-up umjetničku instalaciju.
Njen rad 'This is not another party’ postavlja autorsko problematiziranje i propitivanje psiho-socijalnih aspekata
Danas, živimo u svijetu spektakla i isforsirane zabave; sve mora biti prezentirano na atraktivan i zavodljiv način te imati svojevrsni partijanerski štih. Istodobno, taj isti svijet obilježen je dramatičnim suprotnostima. Postavljen stol je posve primjeren različitim krizama s kojima se pojedinci, ali i čitava civilizacija, trenutno suočavaju. U tom smislu globalni party svojevrsna je metafora opisana procesa.
Prostor slobode u današnjem vremenu je više nego uzdrman. U radu se odražavaju traume i fantazme svakodnevnice, koji na nesvjesnoj razini, posredstvom suočavanja
s traumatičnim iskustvima, utječu na identitet pojedinaca i skupina, stvarajući platformu za promišljanje paralelnih, nerijetko prikrivenih osobnih narativa.

autor fotografija je Andrija Zelmanović

Art Bubble program podržala je Turistička zajednica grada Zagreba i Grad Zagreb.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt