UZAJAMNA ODANOST, PRIVRŽENOST I LJUBAV: PRIČA O KANDIDATIMA I NJIHOVOM DELIKATESNOM PROIZVODU 'TABAY'

  „Nazvao sam Tomislava, rekao da sam dao otkaz i da mu dolazim pomoći“

Ove nedjelje gledatelji Nove TV, u novoj epizodi emisije 'Startaj Hrvatska' imat će priliku upoznati još jednu poduzetničku, ali i lijepu životnu priču o uzajamnoj odanosti, privrženosti i ljubavi obitelji Tabaj. Jedna genijalna ideja može biti poput čarobnog štapića koji preobrazi život, a kada se takva ideja spoji s kvalitetnim proizvodom, onda na stol dolaze najfinije delicije – marinirana svinjska rebra u tri okusa te svinjsko trgano meso od lopatice s umakom Tabay classic, s kojima će se predstaviti u projektu.

Gastronomska pustolovina Marka i Tomislava, dvojice braće iz Makedonije započela je još pod obiteljskim krovom gdje su uživali u kulinarskim delicijama svoje obitelji. „Odrastali smo jako ukusno. Kod kuće se kuhalo i to je kuhanje bilo nadahnuto pričom zašto nešto jedemo kako jedemo. Ponekad je hrana koju smo jeli imala i povijesnu konotaciju“, ispričao je Marko.

U potrazi za svojim mjestom pod suncem, Tomislav se preselio u Sloveniju kako bi ondje studirao ekonomiju. Međutim, ubrzo je shvatio da želi graditi potpuno drugačiju profesiju – onu u kuhinji, gdje mu se pridružio i mlađi brat Marko.

Sudbina im je uskoro izmiješala karte, kada se Tomislav zaljubio u svoju sadašnju suprugu Ivu i odlučio životni put nastaviti na sunčanom Jadranu. Iva mu je bila podrška u njegovanju ljubavi prema kulinarstvu, pa su pokrenuli svoj mali proizvodni pogon. U to je vrijeme Marko radio za jednu korporaciju u Sloveniji, ali kada je njegov brat naišao na veće poduzetničke prepreke, Marko je odmah odlučio pomoći. „Nazvao sam Tomislava i rekao mu da sam dao otkaz i da dolazim za mjesec dana“, ispričao je Marko.

Zanimljivu priču o tome kako su se upoznali Tomislav i Iva te kako je u novim okolnostima još ojačala poslovna suradnja dva brata, ne propustite pogledati u drugoj epizodi 'Startaj Hrvatska' u kojoj će Tomislav, Marko i Iva predstaviti svoj mesni proizvod 'Tabay', s kojim se na policama SPAR Hrvatska natječu za hit proizvod 2023. godine.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt