Advent Zagreb ove će se godine održavati od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024.

 

Advent Zagreb ove će se godine održavati od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera.

U sklopu Adventa Zagreb sa svojim programom sudjeluju Obrtnička komora Zagreb i Hrvatska obrtnička komora koje tradicionalno organiziraju program za najmlađe.

Svečano otvaranje Obrtničkog Adventa održat će se

 

2. prosinca (subota) 2023. u 17:30 sati

u prolazu Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49


uz prigodni program, nastup dječjeg zbora „Kikići i genijalci“, grofovske svite Udruge „Plemička mladež“ te kreativnu radionicu „Čaj sa gđom. Mraz“ te paljenje lampica u samom prolazu koje će stvoriti bajkovito okruženje za sva događanja.

Čarobni adventski kutak grada obrtnici će ove godine obogatiti brojnim obiteljskim sadržajima. Advent je usmjeren na najmlađe, a njime obrtnici žele podsjetiti građane na ljepotu djetinjstva, bezbrižnost igranja, kreativnosti i slatke trenutke kojih se uvijek rado prisjećamo.

Baš takve trenutke djeca će moći stvoriti na radionicama i predstavama, uz zajedničko igranje društvenih igara i koncerte dječjih zborova, te face painting. Na Badnjak, uz kultni film „Vlak u snijegu“, dočarat će im se čarolija putovanja vlakom, ali i potaknuti ih na razmišljanje o važnosti zajednice i kolektiva kako bi se lakše prevladali problemi. Baš takvi su i obrtnici koji na taj način opstaju desecima godina. Uz pjesmu „Kad se male ruke slože“ zabavit će se i djeca i roditelji.

U sklopu programa u toku tjedna predstavljat će se udruženja obrtnika s područja grada i Zagrebačke županije sa svojim uslugama i proizvodima.

Zagreb Craft Shop koji se nalazi u samom prolazu ponudit će unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika u kojem svatko može pronaći prigodan poklon za adventsko vrijeme. Zavirite u centralno mjesto za najbolje zagrebačke obrte, kupovinom podržite njihov rad i kupite ono što vrijedi. #kupujmoobrtnicko


Noviji Stariji

Obrazac za kontakt