Humanitarni koncert Želim život na Trgu bana Jelačića i Novoj TV

Nakon trogodišnje pauze, tradicionalni humanitarni koncert „Želim život“, u organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV, vraća se na glavni zagrebački trg. U subotu, 25. studenog u 21:15 sati, građani će uživati u nastupima najvećih hrvatskih glazbenih imena: Prljavog kazališta, Vatre, Miroslava Škore, Lidije Bačić, Damira Kedže, Zsa Zsae, Feminnema, Luke Nižetića, klape Cambi, Mile Kekina i Lorene Bućan. Svi koji tu večer neće moći biti na Trgu Bana Jelačića, koncert će moći pratiti uživo u programu i na online platformama Nove TV. 

Za dobru atmosferu na pozornici pobrinut će dobro poznata televizijska lica Nove TV - Minea i Frano Ridjan, dok će televizijsku emisiju voditi Marija Miholjek i Petar Pereža te Mia Kovačić i Igor Mešin. Ovogodišnja novost su i javljanja uživo za društvene mreže pod voditeljskom palicom Valentine Baus, koja će prenositi atmosferu iza kamera te donositi zanimljive razgovore sa sudionicima događanja. Naime, istovremeno s koncertom, u Hotelu Dubrovnik bit će organiziran call centar u kojem će se osobe iz političkog i javnog života javljati na humanitarne pozive građana i osobno im zahvaliti na podršci radu Zaklade Ana Rukavina.  

Koncert „Želim život“ svojevrsni je vrhunac humanitarne akcije Zaklade Ana Rukavina kojom se prikupljaju sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija te financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti. Humanitarna akcija već je započela i ove će godine po prvi puta trajati dva mjeseca, sve do kraja prosinca. Građani inicijativu mogu podržati već danas, pozivom na humanitarni broj 060 9000. Cijena poziva iznosi 0,66 eura (+ PDV) odnosno 5 kuna.

Koncert se održava u sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i 17 godina od njenog preranog odlaska te kao zahvala svima koji su na bilo koji podržali rad Zaklade. Koncert „Želim život“ nosi ime po njezinim riječima i iskrenoj želji za životom kojom je dirnula cijelu Hrvatsku. Iako je Ana, nažalost, izgubila svoju borbu s leukemijom, u nasljeđe nam je ostavila plemenitu misiju – pomoći teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu. 

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt