Novi međunarodni uspjeh "Bosanskog lonca"

 Film Pave Marinkovića bit će prikazan na 54. Međunarodnom filmskom festivalu u Indiji (IFFI Goa)

 

“Bosanski lonac”, dugometražni igrani film redatelja Pave Marinkovića nastao u hrvatsko-austrijskoj koprodukciji, uvršten je u prestižni Međunarodni natjecateljski program 54. Međunarodnog filmskog festivala u Indiji (IFFI Goa). "Bosanski lonac" konkurira za najpoželjniju nagradu festivala, Zlatnog pauna.

 

IFFI Goa jedan je od najvažnijih azijskih filmskih festivala, akreditiran statusom A-liste od strane FIAPF-a, a održat će se od 20. do 28. studenog 2023. Nakon više od godinu dana, hrvatska kinematografija će ponovno biti zastupljena u glavnom natjecateljskom programu jednog festivala s A-liste.

 

Međunarodnu glumačku postavu predvode Senad BašićAndreas KiendlBruna Bebić i Zlatko Burić, a "Bosanski lonac" isprepliće priču koja istražuje život neuspješnog bosanskog pjesnika koji živi u Austriji, suočavajući se s nepredvidivim i često duhovitim izazovima koje donosi njegova nadolazeća deportacija.

“Bosanski lonac” svjetsku je premijeru imao na 29. Sarajevo Film Festivalu gdje su sve projekcije bile u potpunosti rasprodane, a nakon što ga je u kinodvoranama diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine pogledalo gotovo 10 i pol tisuća gledatelja film kreće i u austrijsku distribuciju. Svoju će austrijsku premijeru imati u Grazu, nakon čega će se prikazivati u kinodvoranama u Beču, Innsbrucku, Linzu, Klagenfurtu, St. Pöltenu i Welsu,  a uvršten je i u natjecateljski program Filmfestivala Radstadt.

Dok se "Bosanski lonac" priprema zauzeti kinematografsku pozornicu na IFFI Goa, publika može očekivati ​​provokativno putovanje prožeto humorom koje nadilazi granice, pozivajući gledatelje da istraže ljudski duh suočen s nedaćama.

 

Direktor fotografije je Peter Roehsler koji je ujedno i koproducent filma. Montažer je Dubravko Slunjski, scenograf Burkahard Stuhlecker, kostimografkinja Gordana Rapić, majstorica maske Ana Bulajić-Črček, skladatelj Teg Regklis, a glavni producent filma je Stanislav Babić (Telefilm).

Film je nastao uz potporu HAVC-a, Cine Art Štajerske, Eurimagesa, Film Commissiona Graz, EACEA Medije, HRT-a i Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Sve informacije o filmu možete pratiti na društvenim mrežama :

Instagram (https://www.instagram.com/bosanskilonacfilm/)

i Facebook (https://www.facebook.com/bosanskilonacfilm)

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt