Pokrenuta je Uplift akademija+, edukacija koja lokalnim dužnosnicima i službenicima pruža mogućnost stvaranja perspektivnijih sredina diljem Hrvatske

 Program će biti primarno usmjeren na digitalnu transformaciju, zelenu tranziciju i upravljanje podacima, a trajat će od siječnja do travnja 2024.

Kroz projekt Uplift, Mastercard već tri sezone uspješno educira mikro, male i srednje poduzetnike dajući im znanja i iskustva koja su potrebna za njihovo održivije i prilagodljivije poslovanje. Osim sadržajno kroz stranicu uplift.hr, poduzetnici se educiraju i kroz Uplift akademiju, edukativni program koji provodi Algebra. A kako bi poduzetnici imali okruženje u kojem će njihov poslovni rast biti prepoznat i koristan, potrebna je lokalna zajednica koja im pruža potporu u tom razvoju. U središtu svakog društva stoji sinergija između vlasti i stupova lokalnog gospodarstva – mikropoduzeća te malih i srednjih poduzeća. Prepoznajući ovu povezanost, Mastercard je u suradnji s Algebrom odlučio pokrenuti Uplift akademiju+, edukaciju namijenjenu dužnosnicima i službenicima općina, gradova i županija diljem Hrvatske.

Edukacija uživo uz izvannastavna druženja

Uplift akademija+ je primarno usmjerena na edukaciju iz područja digitalne transformacije i pismenosti, zelene tranzicije i upravljanja podacima koja mogu unaprijediti javne usluge u lokalnim zajednicama. Uz ove segmente, program će pokrivati i dodatna područja kao što su umjetna inteligencija, održivi projekti, održive financije i slično. Polaznici će ovladati praktičnim vještinama čime će izravno doprinijeti rastu svojih lokalnih zajednica.

Svi moduli programa će se održavati u prostorijama Algebre u Zagrebu, od siječnja do travnja 2024. Uplift akademija+ uključivat će ukupno četiri dvodnevna termina (dinamikom jednom mjesečno), s osam sati edukacije svaki dan. Osim edukacija, Akademija će uključivati i izvannastavna druženja s ciljem razmjene kontakata i umrežavanja među polaznicima. 

„Visoko učilište Algebra već 25 godina aktivno promišlja mogućnosti primjene digitalnih tehnologija u raznim aspektima društva. Upravo na tim iskustvima izradili smo program edukacije usmjeren na to da praktično pokaže i pojasni digitalne mogućnosti za razvoj javnih usluga u lokalnim zajednicama, koje pripremaju vizije razvoja, a koje pak moraju uključiti i razvoj digitalnih usluga za poduzetnike i građane u sredinama u kojima žive i djeluju. Digitalna ekonomija ima snažno uporište u podacima koji se prikupljaju i obrađuju te otvara mogućnost za niz unapređenja koja u konačnici donose efikasnije, transparentnije i svrsishodnije usluge. Edukacija će omogućiti procjenu vlastite razine digitalne zrelosti, razumijevanje o mogućim smjerovima razvoja te procjenu vremena koje je potrebno do prvih rezultata, sve kao preduvjete održivosti“, ističe izv.prof.dr.sc. Leo Mršić iz Algebre.

Transformacija hrvatske javne uprave

Prijave za Uplift akademiju+ traju do 15. prosinca 2023., a maksimalan broj polaznika je 20. Kriteriji za odabir kandidata su geografska zastupljenost kao i zastupljenost polaznika različitih jedinica lokalne samouprave, kvaliteta odgovora u prijavnom obrascu te doprinos lokalnoj zajednici. Pravilnik o Uplift akademiji+ dostupan je OVDJE, a prijavni obrazac OVDJE.

„Naziv Uplift akademija+ u kontekstu edukacije za lokalne i regionalne dužnosnike i službenike simbolički odražava širenje utjecaja i dometa našeg originalnog projekta Uplift. Dok je Uplift akademija usredotočena na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika, primarno u sektorima turizma i ugostiteljstva, Uplift akademija+ predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju, odnosno na dužnosnike i službenike“, ističe Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj. Napominje i da je vizija Mastercarda država u kojoj lokalne zajednice kreiraju optimalno okruženje za inovacije, investicije i rast što je bio poticaj za stvaranje Uplift akademije+.

„U svijetu gdje se tehnologija brzo mijenja, stalno usavršavanje znanja postaje ključno. Naša misija je osposobiti dužnosnike da budu na čelu tih promjena, pretvarajući inovacije u stvarne, opipljive rezultate za svoje zajednice“, zaključuje Kariž.

Uplift Akademija+ nije samo edukativni program, već pokret koji teži transformaciji hrvatske javne uprave, usmjeravajući fokus prema inovacijama, održivosti i digitalnoj transformaciji, elementima ključnim za postizanje prosperitetnog i održivog društva.

Iskoristite priliku, prijavite se na Uplift akademiju+ i unaprijedite svoju lokalnu zajednicu!

***

O PROJEKTU UPLIFT I uplift.hr

Uplift je najveća hrvatska platforma usmjerena razvoju poslovanja mikropoduzetnika te malih i srednjih poduzetnika (MMSP) na čijem radu, znanju i inovativnosti počiva većina hrvatskog gospodarstva. Ova platforma osigurava sve potrebno za razvoj poslovanja: inspiraciju, edukaciju, mentorstvo, promociju te pristup relevantnim informacijama. Uplift je osmislio i realizirao Mastercard kao korak prema stvarnom utjecaju i aktivnom iskazivanju odgovornosti prema društvu. Partneri projekta su Algebra i Hrvatska gospodarska komora, a u stvaranju sadržaja sudjeluju i uspješni poduzetnici i konzultanti te drugi partneri iz privatnog i javnog sektora. Kroz multimedijalni sadržaj, pisane i video intervjue, live chatove, ali i tematske članke o digitalizaciji, poduzetništvu i turizmu, Uplift.hr otvara brojna pitanja vezana uz MMSP sektor u Hrvatskoj i želi biti kvalitetan, prepoznat i važan sugovornik u traženju pametnijih, boljih i održivijih odgovora. Pratite nas na Uplift.hr te na Facebooku i Instagramu

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt