Uspješna implementacija značajke “Hvala” na e-romobilima u Hrvatskoj

 

Boltovi e-romobili progovorili

Bolt, najveći pružatelj usluga mikromobilnosti u Europi, s ponosom objavljuje uspješnu implementaciju audio značajke sa sustavom zahvaljivanja na svojim električnim romobilima u Hrvatskoj. Ova funkcija, koja je već pokazala dobre rezultate u drugim europskim zemljama, primjenjuje se na svim njihovim e-romobilima u Hrvatskoj. Kada korisnik neispravno položen ili parkiran e-romobil podigne u uspravan položaj, ugrađeni audio sustav mu zahvaljuje na hrvatskom jeziku​.

„Uvođenjem značajke 'Hvala', Bolt dokazuje svoju posvećenost poboljšanju navika parkiranja romobila te smanjenju vandalizma. Ovom značajkom izražavamo zahvalnost građanima koji pomažu u održavanju reda i sigurnosti na gradskim ulicama i potičemo zajednicu da aktivno sudjeluje u rješavanju problema s korisnicima koji nepravilno parkiraju romobile. U ovih par tjedana od kada su naši romobili postali zahvalni, dobili smo dosta pozitivnih reakcija od korisnika te smo primijetili i smanjenje broja nepravilno parkiranih romobila“, poručio je Ivan Begović, direktor za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju.

Bolt kontinuirano provodi i niz drugih aktivnosti koje imaju za cilj doprinijeti sigurnosti u prometu. Uz Dane sigurne vožnje i edukacije o pravilnom korištenju e-romobila, Bolt je ove godine uz AI sustav za pomoć pri parkiranju u samu aplikaciju implementirao i AI sustav ocjenjivanja korisnika e-romobila. On prepoznaje rizično ponašanje, kao što su tandemska vožnja, naglo kočenje i nepravilno parkiranje. Zahvaljujući tom sustavu ocjenjivanja korisnika dodatno se unaprijedila njihova sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu, što je preduvjet za održivost e-romobila u urbanim sredinama. Ove inovacije odražavaju Boltovu predanost razvoju tehnologija koje doprinose sigurnosti korisnika e-romobila, ali i ostalih sudionika u prometu​.

Bolt također nudi popuste za vožnje svima koji romobile vrate na parkirno mjesto naznačeno u aplikaciji, tako dodatno potičući odgovorno ponašanje​. Ovim inicijativama Bolt nastoji postaviti nove standarde u industriji mikromobilnosti, putem održivog i sigurnog gradskog prijevoza.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt