Viasat Nature najave za prosinac 2023.

 

Divlja Belgija

Premijerno od ponedjeljka 4. prosinca u 19:00


Donosimo nevjerojatno divlju i divnu prirodu Belgije na ekrane tijekom tri epizode. Preostali dijelovi divlje belgijske prirode otkrit će ne samo ljepotu prirode, već će postupno pokazati odnos čovjeka s prirodnim svijetom. Ovo je putovanje od netaknute vode do istrošenog betona. Svaka epizoda polazi od jednog elementa prirode, od kojih svaki nudi drugačiji pogled na svijet oko nas. Ti elementi uče nas da majku prirodu vidimo u posve novom svjetlu, jednom kad to vidite, taj dojam ostaje s vama zauvijek.

 

San Andreas: Utrka s vremenom

Utorak 5. prosinca u 19:35


Kalifornija je jedna od najaktivnijih seizmičkih zona na svijetu. Rasjed San Andreas sjecište je dviju tektonskih ploča namijenjenih razdvajanju, a proteže se preko San Francisca i Los Angelesa. Dugačak je 1300 kilometara, širok 140 kilometara, a trenutno je najistraživaniji fenomen na svijetu... Ali zašto je to tako i na koje načine prijeti lokalnom stanovništvu? Znanstvenici tvrde da bi njegova razorna sila mogla doseći magnitudu 9. Budući da je to najviša razina na Richterovoj ljestvici, rizik je velik za lokalne istraživače dok neumorno pokušavaju riješiti to pitanje. Kako se znanstvenici pripremaju za najgore i predviđaju nepredvidivo?

 

Divlji psi: Suprotstavljeni čopori

Premijerno od petka 8. prosinca u 18:00


Snimatelj Julz Braatvedt vraća se u nacionalni park Južna Luangwa u istočnoj Zambiji kako bi pratio tri čopora divljih pasa tijekom sušne sezone i zabilježio njihove trijumfe i katastrofe tijekom tog teškog doba godine u svjetski poznatom utočištu za divlje životinje. Vidimo čopore Kakumbi, Manzi i Kakuli ponovno u akciji zajedno s nekim čoporima lavova te povremeno bradavičastim svinjama, bizonima, leopardom, slonom i hijenom. Julz također ima stručnjake svih vrsta koji se pridružuju kako bi nas educirati o različitim aspektima života tih divljih životinja, a uključuju čuvare parkova i stručnjake za Zambijski program zaštite mesojeda.

 

Patagonija: Zemljin tajni raj

Premijerno od nedjelje 10. prosinca u 14:35


Patagonija vas poziva u rijetko viđenu južnoameričku divljinu koja je stanište neobičnim stvorenjima koja preživljavaju u okruženjima koja se kreću od moćnih planina Anda do rta Horn. To je jedno od najmisterioznijih područja - zabačen i vjetrovit kraj Južne Amerike - i mjesto za koje smo možda čuli, ali o njemu znamo vrlo malo. Ova trodijelna serija otkriva iznenađujuće priče o neobičnim divljim životinjama i ljudima koji opstaju u veličanstvenim krajolicima vulkana, ledenjaka, pustinja i opasnih oceana.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt