Adventski susreti u Karlovcu

Vesna Pisarović napravila je sinoć u Karlovcu odličan tulum na otvorenom, čime je započeo niz dobre glazbe koja nas sve do Nove godine očekuje na karlovačkoj promenadi. Do kraja godine na pozornici Glazbenog paviljona održat će se više od 15 koncerata, glazbenih i scenskih nastupa, a brojni sportski, kulturni i zabavni programi posjetitelje očekuju diljem Karlovca.

Blagdani na karlovačkoj promenadi ovog vikenda uz puno blagdanskih delicija, donose i Božićni obrtnički sajam na kojem će posjetitelji moći kupiti originalne božićne poklone svojim najmilijima. Za one koji vole sportska događanja, tu je 4. Adventska utrka Karlovac čiji je start danas u 15:30 sati na promenadi kod Glazbenog paviljona. Tu je i veliko gradsko klizalište kod Sokolskog doma koje je tijekom trajanja manifestacije besplatno za sve ljubitelje ovog zimskog sporta. Večeras na Glazbenom paviljonu pjeva Ivana Kindl, a cjelokupan program po danima potražite na adventukarlovcu.hr.

Bajkovita kupola s radionicama za najmlađe

Na promenadi, u grijanoj kupoli smjestio se pravi mali blagdanski raj za najmlađe, toplo mjesto okićeno najljepšim ukrasima koji razbuđuju maštu i obećavaju najljepše obiteljske fotografije i uspomene. Ovdje će se održavati brojni prigodni program, zabavne radionice na kojima će mali sudionici imati priliku puno toga naučiti, upoznati vršnjake i kvalitetno provesti vrijeme. Točan raspored i teme radionica doznajte na službenoj web stranici manifestacije adventukarlovcu.hr.

Adventski programi u Karlovcu

Advent u Karlovcu donosi raznovrsne i kvalitetne kulturne, zabavne i sportske susrete na brojnim gradskim lokacijama pa ne propustite priliku da odlično provedete vrijeme, dobro se zabavite, nešto novo naučite i stvorite lijepe uspomene na kraj ove, 2023. godine. Evo što sve trebate obići.

Stari grad Dubovac

Jedna od najljepših hrvatskih fortifikacija, utvrda iz 13. st. vrlo živo sudjeluje u životu Karlovčana pa tako ovog adventa u svom jedinstvenom ambijentu, organizira koncerte, likovne radionice, stručna vodstva „Putovima Frankopana“ i besplatan ulaz obiteljima s djecom svake adventske nedjelje. Odaberite nešto za sebe, a točan raspored doznajte ovdje.

Gradsko kazalište Zorin dom

Ispred Zorin doma, ove je godine postavljen veliki adventski vijenac, a svake subote u 18h uz zajednički blagoslov pali se nova svijeća. Tu će biti i veliko gradsko božićno drvce koje će se zajednički okititi. Gradsko kazalište donosi i prigodni program uz mnoštvo koncerata i predstava doma

ih, nacionalnih i inozemnih izvođača, a posebno veseli matineja Orašar 30.12. kao i novogodišnji doček u podne 31.12.

Kino Edison

Obnovljeno Kino Edison mjesto je koje svatko treba posjetiti. U predivnoj zgradi romantičnog art deco stila iz 1920. godine, smjestilo se moderno kino s dvoranama koje obećavaju najbolje iskustvo gledanja filmova. Uz redovni program, Kino Edison u predblagdansko vrijeme organizira i projekcije omiljenih božićnih filmova, ali i zabavne radionice.

JU Aquatika

Uz prikaz flore i faune karlovačkih četiriju rijeka unutar slatkovodno akvarija, Javna ustanova Aquatika vrijedan je dio karlovačke turističke ponude pa tako ovog prosinca organizira radionicu umatanja poklona, natjecanje u izradi božićnih kolača i pričaonicu za najmlađe. Posjetite neki od ovih programa i istražite eko sustav karlovačkih rijeka.

Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić

Knjižničari su pripremili likovno – kreativne radionice i adventske pričaonice, druženja uz tematsku poeziju i obilje mogućnosti da ovo posebno vrijeme provedete u dobrom društvu knjige i ugodnom raspoloženju te pri tom nešto i naučite.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac, izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt