Arena Zagreb postala "najveća kafana na Balkanu": Raspojasani narodnjački tulum okupio velika imena zbog kojih je pokleknula hrvatska metropola

Uz scenski spektakl i zvukove omamljujuće narodne glazbe, u Zagrebu je održan dugoočekivani spektakl -  "Kafanska večer", koja je Arenu pretvorila u „najveću kafanu na Balkanu“ na jednu noć.

Posljednji koncert u 2023. godini u najvećoj dvorani u Hrvatskoj bio je očekivano rasprodan do posljednjeg mjesta, okupivši neke od najvećih narodnjačkih zvijezda: Đanija, Dejana Matića, Janu, Ljubu Aličića, Muharema Serbezovskog, Višnju Vitas, Zoranu Mićanović, Emira Đulovića i Mirka Plavšića, uz pratnju kafanskog orkestra. Gost iznenađenja bio je Šako Polumenta, a voditeljska palica pripala je kultnom Denyju Kafancu. Prvi se na binu popeo Aldin Tucić.

"Meni je kavana doslovno platila fakultet. Kada mi je majka bila na samrti, donio sam joj diplomu s Akademije scenskih umjetnosti", otkrio je Aldin.

Omiljeni izvođači izmjenjivali su se na čak tri pozornice, a euforična publika s oduševljenjem je pjevala najveće narodnjačke hitove. Može se reći da je zagrebačka Arena kapitulirala pod zvucima toliko popularnih narodnjaka.

„Što se tiče regije, Hrvatska na jednu stranu, svi ostali na drugu. Ovdje se osjećam kao kod kuće i nadam se svom koncertu 2024. godine. Očekujem spektakl kao večeras“, poručio je Dejan Matić. Veliki koncert u Hrvatskoj ekskluzivno je najavio i jedan od začetnika kafanske glazbe, legendarni Ljuba Aličić, a imao je i moćnu poruku: „Ov je muzika, a ne politika! Zagreb obožava narodnjake“

S time se složila i sve popularnija mlada pjevačica Zorana Mićanović koja često nastupa u Hrvatskoj, no prvi put u Areni koja joj je san. „Hrvatska publika je divna i voli srpske pjevače, mi se ovdje osjećamo kao kod kuće“, poručila je.

Viđenim je bila oduševljena i legendarna glazbenica Dragana Todorović, poznatija kao Jana. „Presretna sam što sam dio ovakvog događaja i ovako lijepo dočekana od strane hrvatske publike. Ljudima se sigurno jako sviđa kada je ovako posjećeno.“ Za kraj je otkrila kako je njena vjerna publika zaslužila veći koncert za koji se nada da će se uskoro i dogoditi.

Narodna glazba ponovno je potvrdila svoju moć u povezivanju ljudi i pružanju odličnog provoda. Već sljedeće godine, Arenu Zagreb će napuniti regionalne zvijezde poput Ace Pejovića, Dragane Mirković, Milice Pavlović i Lepe Brene koja će održati najmanje tri koncerta, a čini se kako je to tek početak.

Kafanska večer na kraju 2023. godine u prepunoj zagrebačkoj Areni potvrdila je kako ovaj specifičan zvuk, nekima seljački, nekima zabavni, suvereno vlada hrvatskim koncertnim prostorom. Nakon ove kafanske večeri i najveći skeptici u to više ne mogu posumnjati. Zagreb je kapitulirao pred kafanskom muzikom, a dična zagrebačka Arena postala je najveća kafana na Balkanu, raspojasanija čak i od ostalih metropola bivše Jugoslavije.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt