Ali tko su ovi ljudi???

Parni valjak i Igor Drvenkar ponovno imaju najemitiraniju snimku u hrvatskom radijskom eteru. Njihova balada Sad kad znaš (Croatia Records) četvrti tjedan zaredom drži vrh HR Top 40.

Duet Marka Škugora i Danijele Martinović Ono nešto (Zvuci Mediterana) vratila se na broj dva, dok je na trećem mjestu suradnja koju su snimili Miach i Grše (Ledyem). Luka Nižetić s baladom Različito isti (Dallas Records) boravi na četvrtoj poziciji, dok petu najemitiraniju pjesmu ima Damir Kedžo (Sreća to je kada te imamCroatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 4. do 10. prosinca 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer.
 

Singl Sad kad znaš šesti je ovogodišnji naslov s četiri ili više tjedana na vodećem mjestu HR Top 40 u 2023. godini. Ovim rezultatom, Parni valjak i Igor Drvenkar ponovili su rezultat kojeg su postigli ranije ove godine s pjesmom Moja glava, moja pravila (Croatia Records). Od ukupno sedam tjedana na broju jedan, niz od četiri tjedna ostvaren je od 10. travnja do 1. svibnja.

Osim singlova Sad kad znaš Moja glava, moja pravila, minimalno četiri tjedna na vrhu ostvarile su i snimke Bye Bye (Noelle, Menart, pet tjedana), Mama ŠČ! (Let 3, Dallas Records, sedam tjedana), Laganini (Igor Delač feat. Anonimo, Croatia Records, pet tjedana) i Nemoj (Nina Badrić & Petar Grašo, Tonika/Aquarius Records, trinaest tjedana).

Isto tako, Parni valjak i Igor Drvenkar su prvi izvođači nakon četiri godine s dva singla koja su bila najemitiranija u Hrvatskoj barem četiri tjedna. Godine 2019., Mia Dimšić je boravila ukupno 15 tjedana na vrhu (Cesta do sna – 10 tjedana i Sva blaga ovog svijeta feat. Marko Tolja, pet tjedana).
 

Ovoga tjedna lista bilježi devet promjena. Među četiri noviteta, dva su prigodna singla objavljena povodom Božića.

Najviši novi ulaz ostvarili su Goran Karan i Jazz orkestar HRT-a s božićnim naslovom Za ovaj Božić (IDM Music/Goran Karan, broj 6). Time Goran Karan bilježi svoj prvi ulaz na listu nakon pet mjeseci (Fali cvićeIDM Music), dok je Jazz orkestar HRT-a među najemitiranijima poslije tri godine i osam mjeseci (Lijepa si danas feat. Cubismo i NolaAquarius Records/Hrvatska radiotelevizija).

Radi se o jednom od dijelova solo-mjuzikla Gorana Karana Ljubav je fer. Prema riječima Gorana Karana, Ljubav je fer je scensko-glazbeno događanje u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva, "pivanu ispovid". Kroz njih, Goran Karan je htio pokazati svoje manje poznato lice i još više se približiti publici.

"Snimanje pjesme 'Za ovaj Božić' bilo je zaista jedinstveno iskustvo suradnje s vrhunskim glazbenicima i pravi primjer radosti sviranja, jer je sve što se na snimku čuje svirano "uživo". Maestro Hauser je ovoj pjevanoj badnjačkoj prošnji svojim aranžmanom dao plesni korak i zvuk koji jednostavno tjera osmijeh na usne", poručio je Goran Karan povodom prezentacije ove pjesme.
 

U krugu deset najemitiranijih ušla je i božićna suradnja Davora Radolfija i Elvisa Stanića Božić je pred vratima (Croatia Records, broj 10). I dok se Elvis Stanić našao na HR Top 40 nakon 21 mjeseca (Moja Emilija feat. Davor Radolfi & Ritmo loco, Croatia Records), Davor Radolfi je boravio na listi sredinom godine u duetu sa Sašom Antićem/Alejuandrom Buendijom (Moram' pivatCroatia Records).

U pitanju je prva diskografska objava Davora Radolfija poslije izlaska albuma Novi čovjek sam sutra (Croatia Records).

U društvu najemitiranijih ponovno se našao Rišpet. U pitanju je balada Ako sutra odeš (Hit Records), koja je debitirala na 17. mjestu. Ovim rezultat, Rišpet bilježi svoj treći ulaz na HR Top 40 u 2023. godini, poslije Takni me nogon ispod lancuna Pitali me anđeli.

"Pjesma je emotivna snažna balada koja priča zapravo o trenucima sreće i ljubavi koje proživljavaš sa voljenom osobom, i zato poruka svima da uživaju u svakom trenutku svoje ljubavi dok god ona traje", izjavili su predstavnici sastava Rišpet, zahvalivši se radijskim urednicima.

Prvi puta na HR Top 40 našla se grupa kids from the sky, čiji je singl Znamo malo (Aquarius Records) ušao na 31. poziciju. Ovim rezultatom, članovi dua kids from the sky su prvi izvođači-debitanti na listi poslije tri tjedna (Marko Rucner, Dario Terglav i Matej Mudrovčić Mudri).

"Ovo je naš prvi upad na Top 40 što nas definitivno potiče na daljnji glazbeni rad. Također, moramo se zahvaliti svim radio stanicama koje su smatrale da je naša pjesma vrijedna emitiranja i prezentiranja velikom broju slušatelja", poručili su dečki iz sastava kids from the sky.

S približavanjem božićno-novogodišnjih praznika, na listu su se vratili i prigodni naslovi objavljeni protekle godine. U  pitanju su singlovi koje izvode Detour (Snijeg (Denis Goldin remix)Aquarius Records, broj 22) i Kim Verson (Božićno čudoDallas Records, broj 32).

Cambi. peti puta ove godine ima najveći skok. U pitanju je balada Dok te sanjam (Dallas Records), koja se pomaknula 15 mjesta (s broja 36 na broj 21). Time je sastav Cambi. jedini koji je ostvario skokove s tri različite snimke. Prije singla Dok te sanjam, članovi sastava su ostvarili velike pomake s pjesmama Moja duša (13. veljače) i Kad bi (31. srpnja, 11. rujna i 2. listopada).

Povratkom na listu nakon dva tjedna, status najizdržljivijeg singla drži balada Fala Bogu, sritna zvizdo (Dancing Bear, broj 40) dua Dalmatino, koja broji svoj 26. tjedan mjerenja emitiranja.
 

Prema podacima slušanosti po regijama, singl Sad kad znaš (Parni valjak i Igor Drvenkar) predvodi četiri regije – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje i Zagorje. U regiji Slavonija najviše se emitirala pjesma Led (Miach i Grše), dok su radijske postaje u regiji Središnja Hrvatska najviše puštale baladu Različito isti (Luka Nižetić).

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple MusicDeezer i Spotify.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt