Samobor će ove godine imati ozbiljno velik račun od struje

 

 Svjetlucave šetnice, klizalište pod zvjezdanim nebom i brojni ukrasi pretvorili su Samobor u grad iz bajki. Otvoren je čarobni Advent u Samoboru u kojem će uživati i veliki i mali.

 

Sinoć 3. prosinca 2023. godine, paljenjem tisuća lampica iznad klizališta, svečano je otvoren čarobni Advent u Samoboru. Mnoštvo ljudi okupilo se kako bi uz pravi zimski ugođaj i niske temperature, pratilo plesni i fire show na ledu uz maskote, veselje i smijeh koji su pratili program otvaranja. Osmjehe na lica donosio je Mario Petreković, a publiku su rasplesali Roko Vušković i Nikolina Petrov Vušković kao uvertira u prvi adventski koncert Letećeg odreda.

„Treću godinu zaredom održava se Advent u Samoboru. Nazvali smo ga Naš čarobni Advent jer tisuće lampica po cijelom gradu daju posebnu čaroliju cjelokupnom Adventu. U ovo blagdansko doba, naš se grad pretvara u bajkovito središte dobre zabave za sve uzraste“, rekla je gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot prilikom otvaranja.

Na osvjetljenim samoborskim šetnicama mogu se pronaći štandovi samoborskih obrtnika na kojem se nude prigodni darovi, ručno izrađeni predmeti i unikatne dekoracije. Brojne aktivnosti održavat će se kroz cijeli mjesec prosinac. „Imamo velik broj sadržaja za građane i posjetitelje, od radionica za najmlađe do glazbenog programa za starije, brojnih događanja na ledu. Novost u programu je Minglanje u Klanjcu s prigodnom ponudom hrane, pića i slastica, a velikom broju photo pointova možete napraviti najljepšu fotografiju iz našeg grada“, dodaje Škrobot.

 


Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete ovaj grad.

 

      Sadržaji za djecu

Ø  DIY radionice izrade božićnog nakita

Ø  Vožnja u eko vlakiću vilenjaka Zvončeka

Ø  Kićenje bora i dolazak Svetog Nikole

Ø  Dolazak Djeda Božićnjaka balonom

Ø  Adventske likovne PRICAonice

Ø  Dječja olimpijada na ledu

Ø  Radionica iznenađenja

 

                                      Koncerti

Ø  Falset

Ø  Daleka obala

Ø  Emanuel

Ø  Grupa Loco

Ø  Ivana Marić & Bend

Ø  Bones Jazz Quartet

Ø  Rimac Trio

 

 

Ø  Kreativni nered

Ø  Dino Petrić

Ø  Vjeko i Eni

Ø  Jole

Ø  Panorama

 

 

Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 do 22 sata, na Badnjak i Staru Godinu od 10 do 17:30, a na Božić i Novu Godinu od 14:30 do 22 sata.

Svoju spretnost i maštu moći će okušati i odrasli na radionici izrade božićnih ukrasa od papira i krep papira u Samoborskom muzeju

Adventsko minglanje u Klanjcu u Stražničkoj ulici održat će se  u petak 8. i na Badnjak 24. prosinca kada će posjetitelje zabavljati DJ, a od eno-gastro ponude nudit će se debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši...

 


Photo pointovi sa posebno uređenim mjestima za najbolje fotografije nalaze se na nekoliko lokacija:

Ø  Stražnička ulica

Ø  Trg kralja Tomislava

Ø  Milakovićeva ulica – most preko Gradne

Ø  Park pored Samoborskog muzeja

Ø  Drveni most u Livadićevoj

Ø  Na klizalištu

Na Trgu je postavljena Kućica Djeda Mraza u kojoj možete pisati pisma sa svojim željama. 

Na Staru godinu, Samobor Novu dočekuje dva puta! Na „dječjem“ dočeku u podne sve će zabavljati  Jole, a navečer će se 2023. ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći u privitku e-maila i na www.samobor.hr

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt