Više od geste: Kako značajka Univerzalne geste Galaxy Watcha poboljšava pristupačnost

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, vrijeme je da razmislimo o tome kako tehnologija može pridonijeti poticanju inkluzivnijeg svijeta.

 

Samsung je oduvijek bio predan pružanju dosljednog iskustva za sve korisnike Samsung Galaxy uređaja. U skladu s time, Samsung predstavlja Univerzalne geste[1], inovativnu značajku pristupačnosti za Galaxy Watch pametni sat. Dizajnirane kako bi korisnicima omogućile iskustvo bez dodira putem jednostavnih i intuitivnih pokreta, Univerzalne geste predstavljene su kao dio One UI 5 Watch ažuriranja.

 

Univerzalne geste korisnicima pružaju vrijednu alternativu interakcijama potrebnim za upravljanje uređajem, sve bez dodira ekrana ili pritiska gumba. S četiri različite geste - stisak šake, stisak šake dva puta, gesta u kojoj se kažiprst i palac dodiruju ili takozvano “štipanje” te štipanje dva puta - korisnici mogu upravljati svojim Galaxy Watch pametnim satom na način koji im najbolje odgovara.


Kako uključiti Univerzalne geste

Kako biste aktivirali Univerzalne geste na Galaxy Watch[2] pametnom satu, slijedite ove jednostavne korake:

 

Jednom kada je značajka univerzalnih gesti omogućena, vaš će Galaxy Watch to naznačiti personaliziranim obojenim obrubom, omogućavajući vam da koristite ovaj intuitivni način rada za prilagođeno i pristupačno iskustvo.

 


Stisnite šaku za otvaranje izbornika

Unutar univerzalnih gesti, gesta stiska šake pojednostavljuje postupak odabira i otvaranja stavki na Galaxy Watch pametnom satu.

 

Gesta stiska šake dva puta otvara izbornik radnji, koji nudi niz praktičnih opcija dostupnih izravno s vaše ruke. Zamislite ovaj izbornik kao kutiju punu korisnih alata, poput otvaranja izbornika aplikacija, vraćanja na prethodni zaslon i prikazivanja nedavno korištenih aplikacija, spremnih za upotrebu kad god vam zatrebaju. Izbornik radnji također je dinamičan, prilagođava svoj sadržaj ovisno o zaslonu koji je trenutačno otvoren. Kada ste spremni odabrati stavku, jednostavno stisnite šaku.

 


Obuhvatite kažiprst i palac za navigaciju unatrag i unaprijed

Geste spajanja i dvostrukog spajanja prstiju na Galaxy Watch nude nove načine beskontaktne interakcije korisnika sa svojim Galaxy Watch pametnim satom, što je posebno korisno za pojedince koji se suočavaju s ograničenom mobilnošću. Pomoću ovih gesti možete se prebacivati s jedne stavke na drugu ili se vratiti na prethodnu stavku.

 

Pregledavajte svoje poruke, događaje u kalendaru ili pretražujte svoj album s fotografijama - sve je to moguće uz gestu „štipanja“.

 

Pristupačnost se odnosi na uklanjanje prepreka i pružanje besprijekornog iskustva svim korisnicima. Zato Univerzalne geste korisnicima nude intuitivnu kontrolu nad njihovim Galaxy Watch pametnim satom. Na primjer, korisnici mogu jednostavno promijeniti bilo koju radnju ove četiri geste, dodatno personalizirajući svoj uređaj kako bi bolje služio njihovim potrebama.

 

Još jedna važna Galaxy Watch značajka

Geste[3] koje se nalaze unutar Naprednih značajki, još su jedna značajka koja se ističe i nudi praktičan prečac za odgovaranje na pozive, odbacivanje upozorenja ili brzo pokretanje aplikacija — sve to je moguće postići jednostavnim pokretima ruku.[1] Dostupno na serijama Galaxy Watch6, Watch5 i Watch4 s One UI 5 Watch.

[2] Aktivacijska gesta, koja se koristi za aktivaciju Univerzalnih gesti, može se razlikovati ovisno o Galaxy Watch modelu, verziji softvera, regiji i operateru.

[3] Da biste omogućili Geste, idite na Postavke > pronađite Napredne značajke i odaberite Pokrete > uključite svaku gestu.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt