Počela je edukacija koja će gradovima i županijama pomoći stvarati okruženje za inovacije, investicije i rast

 

 Kroz Uplift akademiju+ polaznici će slušati osam seminara s naglaskom na digitalizaciju i umjetnu inteligenciju

Kako umjetna inteligencija može pomoći u kreiranju rješenja u javnom sektoru i kako digitalna transformacija, zelena tranzicija i upravljanje podacima mogu unaprijediti javne usluge samo su dio tema Uplift akademije+, edukacije namijenjene lokalnim dužnosnicima i službenicima koja je startala 24. siječnja. Riječ je o programu koji je nastao u sklopu projekta Uplift, usredotočenog na edukaciju mikro, malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj. Uplift akademija+ predstavlja proširenje ciljane publike na one koji su u poziciji oblikovati uvjete u kojima poduzetnici posluju – odnosno, na  predstavnike općina, gradova i županija.

Mikropoduzeća, mala i srednja poduzeća temelj su lokalnih gospodarstava, a za njihovo što bolje funkcioniranje koje posljedično donosi boljitak cijeloj zajednici ključna je sinergija s lokalnim vlastima. Upravo na toj osnovi počiva ideja Uplift akademije+ koju je pokrenuo Mastercard u suradnji s Algebrom. Akademija+ će se održavati od siječnja do travnja u Zagrebu, u dvodnevnim terminima četvrtkom i petkom.

Praktična znanja za napredna rješenja

Polaznici će slušati osam seminara i to: Umjetna inteligencija i njezine osnove (predavač dr. sc. Leo Mršić), Implementiranje rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji u javnom sektoru (predavač dr.sc. Leo Mršić), Digitalna transformacija u javnom sektoru (predavač Tomislav Vračić), Održivi razvoj zajednica i regija (predavačica dr. sc. Mirjana Matešić), Što projekt JLS čini uspješnim? (predavač Petar Mišura), Financije i transparentnost u JLS (predavač dr. sc. Vuk Vuković), Utjecaj event industrije na JLS (predavač Tomo Ricov), Ključne kompetencije za strateško vodstvo JLS-a – jučer, danas i sutra (predavač prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić).

„Efikasna javna uprava jedna je od pretpostavki za razvoj društva u kojem živimo. Digitalnom transformacijom i alatima umjetne inteligencije moguće je povećati financijsku, ali i razvojnu održivost i učinkovitost javne uprave te osigurati veću prepoznatljivost rezultata uz istovremeno personalizirani pristup u lokalnim zajednicama, sve do individualnih potreba građana. Edukacijom iz područja primjene umjetne inteligencije krojenoj prema potrebama zaposlenika javne uprave, želimo pružiti praktična, okolišno i financijski održiva i relevantna znanja za implementaciju naprednih rješenja polaznicima koji do sada možda nisu imali priliku slušati obrazovne programe sličnog sadržaja. Kroz praktični dio programa proći ćemo teme primjene alata na svakodnevne poslovne izazove te potencijal koji je time moguće osloboditi u podršci javnoj upravi. Primjena naprednih tehnologija može značajno unaprijediti kvalitetu života u društvenoj zajednici, a iskustvo predavača i niz konkretnih primjera omogućit će tranziciju znanja u praksu“, ističe izv. prof. dr. sc. Leo Mršić iz Algebre.

Ekosustav za snažniji ekonomski napredak

S obzirom na to da se društvo i tehnologija ubrzano mijenjaju i razvijaju, u Mastercardu su prepoznali da je ulaganje u nova znanja važnije nego prije.

„Naša vizija je Hrvatska u kojoj lokalne zajednice kreiraju optimalno okruženje za inovacije, investicije i rast“, izjavila je Gea Kariž, direktorica Mastercarda u Hrvatskoj te dodala:

„Uplift akademija+ nadogradnja je projekta Uplift te djeluje komplementarno s Uplift akademijom. Dok potonja daje poduzetnicima praktične vještine i znanja potrebna za konkurentnost i rast u digitalnoj eri, Uplift akademija+ omogućava dužnosnicima i službenicima da kreiraju povoljnu infrastrukturu i podržavajuće politike koje su ključne za realizaciju poduzetničkih inicijativa. U sinergiji, oba programa stvaraju ekosustav koji je povoljan za inovacije i održivi razvoj, potičući time ukupni ekonomski napredak.“

Prvu generaciju polaznika Uplift akademije+ čini ukupno 15 predstavnika jedinica lokalne samouprave, a sve o polaznicima, kao i novosti, intervjue i tematske članke možete pratiti na stranici uplift.hr

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt