Samsung i Google Cloud predstavili generativnu umjetnu inteligenciju u Samsung Galaxy S24 seriji


Implementacija Google Gemini Pro i Imagen 2 modela donosi nove značajke teksta, glasa i fotografije na novu Samsung Galaxy S24 seriju

Tvrtka Samsung i Google Cloud najavili su novu višegodišnju suradnju kako bi Google Cloud generativnu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) omogućili korisnicima Samsung pametnih telefona diljem svijeta. Počevši sa Samsung Galaxy S24 serijom, koja je predstavljena na Galaxy Unpacked događaju u San Joseu u Kaliforniji, Samsung će biti prvi partner Google Clouda koji će implementirati Gemini Pro i Imagen 2 na Vertex AI modele putem oblaka na svojim pametnim telefonima.

Google i Samsung već dugo dijele duboko ukorijenjene vrijednosti o važnosti činjenja tehnologije korisnijom i dostupnijom svima. Oduševljeni smo što je serija Galaxy S24 prva serija pametnih telefona opremljenih Gemini Pro i Imagen 2 modela na Vertex AI.", istaknuo je Janghyun Yoon, korporativni izvršni potpredsjednik i voditelj ureda softvera u sektoru za mobilne uređaje tvrtke Samsung Electronics. „Nakon strogog višemjesečnog testiranja i konkurentske evaluacije, timovi Google Clouda i tvrtke Samsung surađivali su u stvaranju najboljeg AI iskustva koje pokreće Gemini na Galaxy pametnim telefonima.“

Samsung je prvi Google Cloud partner koji korisnicima omogućuje Gemini Pro na Vertex AI. Gemini, od temelja kreiran da bude multimodalan, može generalizirati i bez problema razumjeti, operirati i kombinirati različite vrste informacija, uključujući tekst, kod, fotografije i video. Počevši sa Samsung aplikacijama, korisnici mogu iskoristiti značajku sažimanja u aplikacijama Notes, Voice Recorder i Keyboard1. Gemini Pro na Vertex AI pruža Samsung uređajima ključne značajke Google Clouda, uključujući sigurnost, zaštitu, privatnost i usklađenost podataka.

Korisnici Galaxy S24 serije također mogu odmah iskoristiti prednosti Imagen 2, najnaprednije tehnologije difuzije teksta u fotografiju iz Google DeepMinda do sada. S Imagen 2 na Vertex AI, Samsung korisnicima donosi sigurne i intuitivne mogućnosti uređivanja fotografija. Ove značajke mogu se pronaći u Generative Edit2-u u galeriji na Galaxy S24 pametnom telefonu.

Kao dio ove suradnje, Samsung je također jedan od prvih korisnika za testiranje Gemini Ultra, najmoćnijeg i najvećeg modela tvrtke Google za izuzetno kompleksne zadatke. S24 serija također će koristiti Gemini Nano, LLM predstavljen kao dio operativnog sustava Android 14, najučinkovitiji Gemini model za zadatke na uređaju.

U suradnji s tvrtkom Samsung, Google Cloud prepoznaje veliku priliku u generativnoj AI i stvaranju značajnih mobilnih iskustava koja potiču i jačaju povezanost i komunikaciju za milijune korisnika", rekao je Thomas Kurian, izvršni direktor Google Clouda. „S Gemini modelom, razvojni inženjeri tvrtke Samsung mogu iskoristiti vrhunsku infrastrukturu Google Clouda, napredne performanse i fleksibilnost kako bi isporučili sigurne, pouzdane i uzbudljive aplikacije s generativnom AI na Samsung pametnim telefonima."

1Galaxy AI značajke mogu zahtijevati internetsku vezu, prijavu na Samsung račun i/ili ažuriranje na najnoviju verziju Androida. Funkcionalnost proizvoda može ovisiti o vašoj aplikaciji i postavkama uređaja. Neke funkcije možda neće biti kompatibilne s određenim aplikacijama ili zahtijevaju dodatna preuzimanja softvera, poput jezičnih paketa. Dostupnost usluge može se razlikovati ovisno o zemlji, regiji ili tržištu. Točnost rezultata nije zajamčena.

Za detaljne specifikacije i uvjete, pogledajte svoju lokalnu Samsung web stranicu.

2 Generative Edit zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung račun. Uređivanje pomoću Generative Edit rezultira promijenjenom veličinom fotografije do 12MP. Vidljiv vodeni žig prekriva fotografiju prilikom spremanja kako bi naznačio da je fotografija generirana pomoću umjetne inteligencije. Točnost i pouzdanost generiranog izlaza nisu zajamčene.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt