Dugoselska slastičarnica umirovljenike počastila s gotovo 400 krafni pod sloganom „Krafne slatke za djede i bake“

U organizaciji vlasnika dugoselske slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominika Vršića, danas 6. veljače 2024. se održala akcija darivanja krafni osobama u domovima za starije i nemoćne na području grada pod sloganom „Krafne slatke za djede i bake“.

Vlasnik dugoselske slastičarnice „Jagode i čokolada“ Dominik Vršić akcijom darivanja krafni uoči Fašnika štićenicima domova za starije osobe na području Dugog Sela simbolično želi zahvaliti njegovoj baki Veri koja na ovaj način i danas živi u njegovim kolačima, a posebno krafnama, čiji ga miris uvijek vrati u djetinjstvo i toplinu njezine kuhinje. „Radosni smo što možemo podijeliti krafne, odvojiti trenutak da se sjetimo naših umirovljenika. Svi im moramo pokazati da su oni tu, da osjete da nisu zaboravljeni jer su nam dali puno. Ovo je i poruka zahvalnosti i znak pažnje“, rekao je slastičar Dominik Vršić.

Akcija je osmišljena i provedena prvi put 2020. godine pod sloganom „Krafne slatke za djede i bake“. Ove godine slastičarnica "Jagode i čokolada" donirat će krafne za 394 korisnika i pripadajuće osoblje u 17 domova umirovljenika na području Grada Dugog Sela. Slastičarnica Jagode i čokolada pokriva sve troškove ove akcije, a krafne su po starinskom receptu, s najkvalitetnijim sastojcima i bez aditiva. Svaka je krafna ručni rad, baš onako kako ih je radila Dominkova baka.“ Najbitniji sastojak krafne je ljubav, a najveća sreća mi je kad na licu vidim osmijeh“, poručio je Vršić. Prigodnoj podjeli krafni u jednom od domova za umirovljenike, „Care for Life“, nazočio je i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian maskiran u Batmana.

U sklopu našeg Fašnika, Dominik svake godine daruje naše najstarije. Važna je namjera, gesta i druženje i to je ono što njegujemo u Dugom Selu. Kao što se brinemo za naše najmlađe, tako moramo i za one najstarije. Krafne su mali simbol naše brige za njih, a ovakve akcije ćemo uvijek podržavati“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Slastičarnica „Jagode i čokolada“ pokriva sve troškove ove akcije. Svaka je krafna Dominikov ručni rad, koji ih oblikuje i izrađuje ručno, jednu po jednu, baš onako kako je radila njegova baka. Slatkom desertu razveselili su se i osoblje i umirovljenici domova, a najbolje maskirani bili su u „Care for Life“ domu, čiji su štićenici maske za ovaj dan pripremali gotovo dva mjeseca. Voditeljica doma Renata Škrnički istaknula je kako je ovo hvale vrijedna akcija koja svake godine probudi radost u njihovom domu. „Mi se za ovaj dan pripremamo od fašnika do fašnika. To nam je velika radost i veliko zadovoljstvo, gospodin Dominik uvijek nam čini zadovoljstvo s donacijom krafni i jako smo ponosni na to“, istaknula je Renata Škrnički. Darivanje su popratili i maskirani đaci 2.b razreda iz Osnovne škole Ivan Benković koji su izveli prigodan program.

Dugoselski fašnik održava se u organizaciji Turističke zajednice Dugog Sela pod pokroviteljstvom Grada, a započinje u podne 11. veljače (nedjelja) 2024. godine u Kolodvorskoj ulici (u slučaju kiše seli u neku od gradskih dvorana). Tema ovogodišnjeg fašnika je FILM, a grad je za najbolje male i velike maškare osigurao i nagrade.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt