Fašnički vikend uz pregršt zabave

Pripremite se za maskiranje, smijeh do suza i zabavu do besvijesti jer nam dolazi fašnički vikend pun ludih avantura i nezaboravnih trenutaka!

Fešta počinje u petak 9. veljače velikim koncertom Željka Bebeka u 20 sati na Trgu Fašničkih velikana i Night Expressa od 22:30 sati u Fašničkom šatoru. Bit će to rasplesana uvertira u subotu i nedjelju prepunu događanja.

U subotu 10. veljače klinci će uživati u prijepodnevnom programu kada ih očekuju graffiti i break dance radionice, izrada životinjskih maski ZOO-a Zagreb, predstave, mađioničari, cirkus i šašavi vlakić. Dođite maskirani jer najatraktivnije obiteljske maske čekaju nagrade! Uz dječji program, očekujte i uzbudljive maskirane povorke kroz grad, gdje ćemo zajedno prodefilirati svojim fantastičnim kreacijama. Predstavit će se samoborske osnovne škole kao i brojni gosti iz cijele Hrvatske i susjedne Slovenije.

Subotnji program završavaju u 20 sati Urban & 4 na Trgu te Begini u 22:30 u Šatoru.

Nedjeljno prijepodne 11. veljače ima bogat dječji program. Nastupaju gostujuće grupe dječjih vrtića, mažoretkinja i KUD-ova, a animatori održavaju radionice i predstave.

Od 15 sati kreću originalne povorke mjesnih odbora Bregane, Celina i Molvica. Na Đumbus placu (trg iza Pošte) smjestio se Tabor mjesnih odbora pa zavirite kakve spelancije su spremili.

Odrasli će se navečer zabaviti uz Slavonia Band od 17 sati na Trgu i uz Grupu Panorama od 20 sati u Šatoru.

Sportski fašnik

Zaljubljenici u najpopularniji sport na svijetu – nogomet moći će navijati za svoje favorite u Fašničkoj Ligi prvaka mjesnih odbora i gradskih četvrti koja će se održavati 10. i 11. veljače na terenima SK STARS, a u nedjelju, 11. veljače u 18 sati tamo će se odigrati finalna utakmica.

Posljednje kolo ovogodišnje Samoborske zimske trail lige, Fašničko kolo, koje se održava od 2016. godine, bit će u subotu, 10. veljače, sa startom u 9:30 sati na Poljanicama. Trkači se pozivaju da se maskiraju i (maskirani) otrče jednu od ponuđenih staza. Na startu će ih tradicionalno posjetiti Princ Fašnik koji će ih prije starta nahraniti krafnama.

Srakotrk, popularna dječja fašnička orijentacijska utrka, organizirana u suradnji s OK Japetić, kreće u nedjelju 11. veljače u 11 sati sa Trga Srakinih mališana. Djeca će morati pronaći kontrolne točke gdje trebaju stisnuti oznaku prolaza na kartončiću. Prolaskom kroz cilj svako dijete dobiva zlatnu medalju i poklon pakete sponzora. U utrci sudjeluje 300 djece. Proglašenje će se održati oko 13:20 sati na Trgu Fašničkih velikana.

Za vrijeme Fašnika ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata , a parking je besplatan.

Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom stvaranju najljepših uspomena!

Detaljni raspored događanja pronađite na www.fasnik.com

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt