Najomiljeniji brend pileće salame u regiji slavi 50. rođendan!


Robna marka Poli nastavlja očaravati svojom mladenačkom energijom, hrabrošću i neprestanom inovativnošću u svim aspektima svog poslovanja. Uz izum Rubikove kocke, sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dogodio se još jedan važan trenutak – u Perutnini Ptuj rođena je prva pileća kobasica nazvana Poli. Otada je Poli postao sinonim za vodeću pileću kobasicu u Europi, osvajajući srca brojnih generacija sladokusaca diljem svijeta, od Skandinavije do Sredozemlja, ali i od Sjedinjenih Američkih Država do Ujedinjenih Arapskih Emirata. "Mogli bismo reći da je naša Poli, sudeći po godinama, dama srednjih godina, no s obzirom na njezinu trenutnu aktivnost i u skladu s vrijednostima koje živi, zapravo je mladolika gospodična koja praktički još uvijek ima cijeli svoj život pred sobom", rekao je David Visenjak, Direktor PP grupe za prodaju i marketing. Također je istaknuo da su odlučujuće godine za njezin razvoj bile one nakon 2016., kada se njezina obitelj počela širiti u nove proizvodne kategorije. Vrijednosna prodaja se od 2017. do danas udvostručila. Uz obilje novih proizvoda, njoj je u tim godinama u rastu itekako pomogao njezin prijatelj Luka Dončić. Pitanje je što bi bilo da ona nije pomogla njemu kad je bio dijete i gladan se vraćao s treninga.

Uspješan razvoj Poli asortimana u skladu s novim trendovima

U skladu s razvojnom strategijom, Poli je proširio svoje područje djelovanja na nove kategorije proizvoda, prateći zahtjeve tržišta i potrebe potrošača. Počevši od pilećih kobasica pod brendom Poli, do uvođenja hrenovki 2016. godine, pileće šunke pod nazivom Poli Hammy (2018.), linije za djecu Poli Kids s nižim udjelom soli (2021.) pa sve do inovativnih pašteta Poli Pate (2022.) i tzv. convenience programa s proizvodima Poli Rolls. Time je brend Poli učvrstio svoju poziciju kao sinonim za kvalitetu i raznolikost u svijetu prehrambenih proizvoda. „Uspjeh robne marke Poli dugujemo kombinaciji njegovanja tradicije, ulaganja u očuvanje dugotrajnog povjerenja poslovnih partnera i potrošača, visokih standarda kvalitete i kontinuiranih inovacija prilagođenih suvremenom načinu života te strategiji ulaganja u brojne marketinške aktivnosti, uz naravno trud svih naših zaposlenika koji su ujedno i najjači ambasadori brenda”, istaknuo je Dubravko Folnović, direktor Perutnine Ptuj – PIPO Čakovec. U ovom jubilarnom razdoblju, marketinški projekti i aktivnosti koji se odvijaju tijekom cijele godine, usmjereni su na sve ključne dionike koji sudjeluju u oblikovanju i stvaranju globalne prepoznatljivosti Poli brenda.

Proslava jubilarnog izdanja u društvu POLI obitelji diljem Hrvatske

U 2024. godini, u kojoj Poli slavi svoju jubilarnu obljetnicu, kao izraz zahvalnosti svojim vjernim potrošačima, predstavili su novu inačicu proizvoda pod nazivom Poli 550, dodajući dodatnih 50 grama u odnosu na originalni proizvod POLI 500. Ova promjena jasno je istaknuta na ambalaži proizvoda, pružajući potrošačima informaciju o dodatnoj (rođendanskoj) vrijednosti omiljenog proizvoda.

Marketinška kampanja koja evocira brojne uspomene

Sredinom veljače ove godine, marketinški tim Perutnine Ptuj pokrenuo je digitalnu kampanju „Bila sam tu“, s kojom se osvrću na sve prekretnice koje su obilježile naš život od sredine sedamdesetih godina pa sve do danas. Riječ je o nostalgičnoj kampanji koja je počela probnom fazom na društvenim mrežama, a koja će biti aktualna tijekom cijele godine. U kampanji mogu sudjelovati svi ljubitelji POLI salame i na ovoj poveznici podijeliti svoja najdraža sjećanja. Kako bi nove generacije dobile uvid u prošle događaje, a oni nešto stariji podsjetili se na nekadašnja vremena, kreiran je inovativni „Poli vremeplov”. Ovaj originalni koncept nudi jedinstveno iskustvo virtualne i proširene stvarnosti na službenoj stranici brenda, omogućujući vam da uronite u autentični "muzej" sjećanja.

Poli nastavlja s rođendanskim iznenađenjima do kraja godine

Nastavno na rođendansko slavlje, početkom ožujka započela je i nacionalna nagradna igra „Uz Poli lude nagrade osvoji!” koja traje sve do 9. svibnja. U nagradnoj igri održat će se deset izvlačenja dobitnika, od čega devet tjednih izvlačenja i jedno po završetku nagradne igre, kada će se izvući dobitnik glavne nagrade – automobila Peugeot 208 Active Hybrid 100 e-DCS6. Budući da se Perutnina Ptuj uvijek konstruktivno angažirala u svojoj zajednici, ova jesen bit će obilježena Poli društveno-odgovornim projektom – sadnjom drveća u Čakovcu. Posadit će se 50 stabala. Također, tijekom cijele slavljeničke godine neće izostati ni brojni drugi nagradni natječaji i darivanja. Danas, dok slavimo našu prošlost, gledamo i u budućnost. Perutnina Ptuj nastavit će inovirati, stvarati nove proizvode i oduševljavati svoje poklonike diljem svijeta. Zadovoljstvo i vjernost kupaca naš je najveći uspjeh. Zato vas pozivamo da i dalje budete dio naše priče jer Poli će uvijek biti tu da dijeli radost, okuse i trenutke uživanja s vama i vašim najdražima.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt