☀️ Ne čekaj, CHECKiraj uz Eucerin!

Eucerin, dermokozmetička marka s više od 120 godina tradicije u njezi kože, pokrenula je društveno-odgovorni projekt "Ne čekaj, CHECKiraj" s ciljem senzibilizacije javnosti o važnosti zaštite kože pri izlaganju UV zrakama sunčevog zračenja.

U Hrvatskoj raste broj novootkrivenih melanoma, a građani se obraćaju liječnicima sa zakašnjenjem, kada je bolest često već u uznapredovalom stadiju, što značajno smanjuje vjerojatnost izlječenja. Nažalost, brojke pokazuju kako je Hrvatska peta u Europi po smrtnosti od melanoma. Ipak, ohrabrujuće je da ako se melanom otkrije u ranom stadiju, petogodišnje preživljenje iznosi preko 90%, što ukazuje u kojoj su mjeri prevencija i edukacija o prihvatljivom ponašanju na suncu važni.

Upravo je to cilj nacionalnog projekta ‘Ne čekaj, CHECKiraj‘ u organizaciji dermokozmetičke njege Eucerin, WMG Hrvatska i marketinške agencije Omega komunikacije predstavljenog u Hotelu Esplanada kojeg su dolaskom podržale i brojne osobe iz javnog života.

Tko se boji sunca još?

Iako je sunce izvor života, dugotrajna, neodgovarajuća izloženost UV zračenju, nažalost, doprinosi i riziku za nastanak prekanceroznih i dalje kanceroznih promjena kože.

O važnosti ne čekanja, nego čekiranja madeža na vrijeme govorili su na panelu “Tko se boji sunca još?” prof. dr. sc. Marija Buljan, specijalist dermatologije i venerologije iz Poliklinike Jakić i Klinike za kožne i spolne bolesti KBC-a Sestre milosrdnice, tv voditeljica Irina Čulinović Soldo koja je i sama preboljela melanom te mlada glumica Tara Thaller.

Stručnjaci su istaknuli važnost prevencije te upozorili da je svaku novonastalu tvorbu na koži ili bilo kakvu promjenu u boji, veličini i izgledu potrebno provjeriti dermatološkim pregledom, a ukazali su i na važnost pravovremene i adekvatne zaštite kože od sunca, ne samo na godišnjem odmoru, već i tijekom cijele godine bez obzira na vremenske prilike. Ne čekajte, nego CHEKirajte!

Predstavljanje projekta su dolaskom podržale i brojne osobe iz javnog života – pjevačica Maja Šuput, poduzetnica Ljupka Gojić Mikić, travel influenserica Sandra Petrač, Tihana Harapin i mnoge druge.

Nacioalni projekt

Projekt ‚Ne čekaj, CHECKiraj‘ je nacionalni projekt nastao u suradnji s dermatološkim poliklinikama u Hrvatskoj, koji će građanima omogućiti besplatan pregled madeža u suradnji s brojnim stručnjacima iz područja dermatologije te ih educirati i potaknuti na brigu o zdravlju kože.

Prijavite se na besplatan pregled madeža na www.necekajcheckiraj.hr

Br. 1 zaštita od sunca u hrvatskim ljekarnama*

Dermatološka Eucerin sun njega za zaštitu lica i tijela od sunca pruža sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Inovativna napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA/UVB filtere za pouzdanu UV zaštitu s protuupalnim antioksidansom likokalkonom A za zaštitu od HEVIS svjetlosti, dok gliciretinična kiselina osigurava dodatnu DNA zaštitu.

* Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2016. - 2023. godine/tržište dermokozmetike za zaštitu od sunca.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt