Održan prvi sustainable Fashion Soiree u Galeriji ALU 112

Hrvatska platforma za prodaju rabljene odjeće ReStyloh u suradnji sa umjetnicom i modnom aktivisticom Nikom Vrbicom (SALICULA) organizirala je proljetni domjenak i izložbu s buvljakom na kojem su se mogle kupiti probrani sezonski secondhand i vintage odjevni komadi iz ormara poznatih mladih lica hrvatske modne i akademske scene.

ReStyloh je prva domaća aplikacija za prodaju rabljene odjeće, koja sada čini i jednu od najvećih regionalnih platformi za prodaju rabljene odjeće s više od 25.000 izlistanih artikala među kojima svatko može pronaći svoju novu modnu inspiraciju, a pri tome činiti dobro za našu Planetu. Osnivačica ReStyloh, Dijana Dražetić, do sada je organizirala i ReStyloh tjedne mode na kojima se mogla pronaći i odjeća poznatih osoba poput Izabel Kovačić, Helene Livaković, Ide Prester, Nataše Janjić Medančić, Nele Đinđić, Marka Mrkića i mnogih drugih.

Event su otvorile Nika Vrbica, modna dizajnerica iza branda SALICULA i aktivistica te Dijana Dražetić, osnivačica i CEO platforme ReStyloh. “Na ovom događaju na elegantan i cool način naglašavamo važnost, ljepotu i stil održivosti u modi te uklanjamo uvriježene stigme koje su u cijelosti netočne” - izjavila je Nika Vrbica. “ReStyloh, uz to što kao platforma svima pruža priliku da prodaju svoje rabljenu odjeću i zarade, kupe od drugih korisnika i uštede, ReStyloh je i zajednica ljudi koji promiču autentičnu ljepotu a ne prolaznost, stil a ne trendove, modu za bolju planetu. Ovakvi eventi odlična su prilika da se ta zajednica podruži, inspirira i predstavi javnosti, ne samo kao alternativa fast fashionu, nego kao uistinu najbolji izbor.” - zaključila je Dijana Dražetić.

Umjetnički karakter Soirée-a održan je u Galeriji ALU 112, na adresi Ilica 112, koju je ekskluzivno ustupila Akademija Likovnih Umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Galerija 112 (nekoć galerija Putolovac) svojim programom njeguje studentske, ali i gostujuće izložbe te edukativna predavanja.

Uz izložbu radova od tekstila Manuele Košević, Ivane Stećuk i Antonije Bucić među izlagačima rabljene odjeće predstavljena su i poznata modna imena poput dizajnerica Ire Rumore i y/Gia, influenserice Ane Carević, predstavnice studenata Sveučilišta u Zagrebu Ivone Josipović…

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt