Ponekad je sve što ti treba – nova perspektiva

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo cijeniti ovaj dar dok se ne suočimo s problemima vezanim uz vid. Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i dio outfita, naš modni izričaj, a posjet optici – prvi korak u rješavanju problema vezanih uz vid. Livision optika pravo je mjesto na kojem ćete pronaći stručne odgovore na sva pitanja, profesionalan tretman i rješenje za vid prilagođeno vašim specifičnim potrebama. Za novu perspektivu i prizor vrijedan svakog pogleda, Livision optika nudi najnovije kolekcije otkačenih i manje konvencionalnih modela i brendova okvira. Upravo je to bio razlog zbog kojeg su Nikolina Pišek, televizijska voditeljica te Sonja Švajhler, urednica portala supermame.hr i influencerica odlučile zdravlje svog vida povjeriti Livision optici.

Kako plavo svjetlo utječe na naše oči?

Kad spominjemo probleme vezane uz vid, ne možemo se ne dotaknuti i zaštite očiju od štetnih izvora svjetlosti. Iako je sunčeva svjetlost glavni je izvor plave svjetlosti, postoji i mnogo drugih izvora plavog svjetla koji su izumi samog čovjeka – uključujući fluorescentna i LED osvjetljenja te ravne ekrane. Laptopi, tableti, pametni telefoni i slični digitalni uređaji emitiraju značajnu količinu plavog svjetla. Vrijeme koje ljudi provode koristeći ove uređaje držeći ih pritom vrlo blizu očima zabrinula je stručnjake. Djeca prije počinju koristiti digitalne uređaje nego li počnu hodati. 72% djece koristi se tabletima i pametnim telefonima, a više od jedne trećine njih ima manje od dvije godine. Za dijete monitor može biti distrakcija, no za mlade oči može biti i smetnja.

Upravo to, prekomjerno izlaganje plavom svjetlu, ima nepovoljan utjecaj na prirodni bioritam tijela, što dovodi do nesanice, iritabilnosti, slabljenja imunološkog sustava i smanjene koncentracije Računalne naočale su prevencija od nastanka ovih, ali i drugih zdravstvenih komplikacija. Liječnici sugeriraju, kad su djeca u pitanju, kako bi bilo dobro ugasiti uređaj najmanje jedan sat prije polaska na spavanje.

Preporuka Livision optometrista su Transition leće. Uskladite svoj okvir s jednom od sedam modernih Transitions boja. Svaka boja se aktivira kada je izložena svjetlu, brzo potamni i vraća se u prozirno stanje u zatvorenom prostoru. Sada možete biti sigurni da je zdravlje vaših očiju zaštićeno i istovremeno je zadovoljena vrhunska estetika. Leće Transitions Light Intelligent pružaju stalnu zaštitu zahvaljujući stopostotnoj zaštiti od UV zraka te pomažu u filtriranju plavo-ljubičaste svjetlosti koju emitiraju elektronički uređaji i sunce.

Pregled očiju i dioptrijske naočale

Bez obzira na trenutno stanje vašeg vida, redovita kontrola očiju je ključna. Posebno je važno provjeriti vid odraslih osoba koje već nose naočale kako biste bili sigurni da odgovarajućim dioptrijskim naočalama pružate svojim očima najbolju podršku.

Uz najkvalitetnije naočalne leće, u ponudi LIVISION optike nalaze se i drugačiji, otkačeni i manje konvencionalni modeli i brendovi koji se ističu dizajnom i kvalitetom izrade. Kolekcija za nadolazeću sezonu puna je boja, neobičnih materijala i detalja. Teško se odlučiti samo za jedan model okvira kada je riječ o dizajnerskim modelima: vonBogen, Roger, VD ili Tree.

Novo* Preuzmite besplatnu Livision aplikaciju i iskoristi posebne pogodnosti putem Livision kupona! iOS i Android

Sve dodatne informacije vezano uz okvire, naočalne leće ili pregled vida potražite u poslovnicama LIVISION OPTIKE koja se nalazi se na tri adrese u užem i širem centru Zagreba, a to su: Savska cesta 58, Medveščak 25 i Avenija Dubrovnik 13.

Aktualne ponude pregledajte na internetskoj stranici optike https://www.livision-optika.com/ ili putem društvenih mreža: https://www.instagram.com/livisionoptika

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt