Samsung Electronics već 18 uzastopnih godina na vrhu svjetskog tržišta televizora

Samsung Electronics još je jednom potvrdio vodeću poziciju na svjetskom tržištu TV uređaja, obilježavajući nevjerojatan niz od čak 18 godina na čelu industrije.

Agencija za istraživanje tržišta Omdia objavila je da je Samsung ostvario udio od 30,1% na globalnom tržištu televizora u 2023. godini, potvrđujući svoj status kao lider industrije od 2006. godine. Ovaj uspjeh velikim je dijelom rezultat strateškog fokusa tvrtke na premium kategorije i televizore s velikim ekranom, predvođene najmodernijim QLED i OLED modelima.

Od predstavljanja 2017. godine, linija Samsung QLED TV uređaja, uključujući najnovije modele Neo QLED, premašila je ukupnu prodaju od 40 milijuna jedinica. Samo u 2023. QLED linija ostvarila je prodaju od 8,31 milijuna jedinica.

Prema izvješću, Samsung je potvrdio svoje značajno vodstvo u sektoru premium TV uređaja, posebice televizora većih od 75 inča i s cijenom preko 2500 dolara. Tvrtka je zabilježila impresivan udio od 60,5% u prodaji televizora s cijenom većom od 2500 dolara, dok je istovremeno zadržala prednost s udjelom u prodaji od 33,9% za televizore veće od 75 inča. Osim toga, zahvaljujući snažnoj prodaji modela od 98 inča, televizori veći od 90 inča zadržali su prednost s udjelom od 30,4% na tržištu.

Nadovezujući se na uspjeh ultra velikih i vrhunskih televizora na tržištu, Samsung je također postigao značajne rezultate u sektoru OLED televizora. Linija Samsung OLED televizora zabilježila je prodaju od 1,01 milijun jedinica u 2023. godini, osvojivši udio od 22,7%. S proširenjem OLED linije u 2024. godini, očekuje se da će se i udio tvrtke na tržištu OLED televizora značajno povećati u 2024. godini.

Ponosni smo što smo prepoznati kao tržišni lider u TV sektoru globalnog tržišta već 18 godina, što potvrđuje trajno povjerenje i odanost naših kupaca", rekao je Esw Jong, predsjednik i direktor vizualnih zaslona u Samsung Electronics. „Duboko smo posvećeni napretku industrije i trudimo se, uz iznimnu kvalitetu slike, nuditi značajnija i vrijednija iskustva."

Samsung Electronics predstavio je revolucionarni NQ8 AI Gen3 procesor na CES 2024 sajmu, označavajući početak ere AI zaslona. Napredak u najmodernijim čipovima i mogućnostima postavit će nove standarde pametnih televizora, integrirajući umjetnu inteligenciju u Tizen OS kako bi postavili AI zaslone kao središte inovacija pametnog doma.

I ova će godina biti ispunjena značajnim Samsung inovacijama. S napretkom u procesorima i vrhunskim AI značajkama, Samsung je na putu daljnje transformacije kućne zabave i postavljanja novih standarda u sektoru TV uređaja.

Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/hr


Noviji Stariji

Obrazac za kontakt