Svi pričaju o poznatoj Pegaz Mg terapiji! Možete ju iskusiti nadomak Zagreba

Kad kažemo Rogaška Slatina prva je pomisao - mineralna voda. I, uistinu, za vodu iz ovih izvora kaže se da je mineralima najbogatija na svijetu, stoga je ovo pitoreskno slovensko mjesto, udaljeno nekih 85 kilometara od Zagreba, dobro iskoristilo svoje prirodno blago. Ovdje se tako nalazi nadaleko poznato lječilište s čuvenom Kristalnom dvoranom i reprezentativnim paviljonom Tempel, a otkad je otvoren Atlantida Boutique Hotel, jedini luksuzni hotel ovog tipa u Rogaškoj Slatini, doživljaji s pet zvjezdica – utemeljeni na 400-godišnjoj tradiciji ljekovite mineralne vode – postali su pravi hit, čak i među svjetskim putnicima. Vrhunski dizajn Atlantida Boutique Hotela, gastronomija, skladni splet tradicije i modernog i ekskluzivni program Pegaz Mg zaslužni su za premium iskustvo svakog tko posjeti ovu destinaciju.

Jedinstveni wellness programi po metodi Pegaz Mg namijenjeni su ženama, muškarcima i parovima. Jedna litra mineralne vode iz Rogaška sadrži čak 1040 miligrama magnezija – minerala koji se smatra najučinkovitijim kod stanja izazvanih stresom. Zbog toga su u ovom boutique hotelu osmislili tretmane Pegaz Mg, utemeljene upravo na ljekovitosti mineralne vode. No nije to rješenje samo za stres i umor, mogli biste se riješiti grčeva u mišićima, glavobolje, želučanih problema i vratiti se kući izvrsnog raspoloženja. Kako i ne bi kad Rogaška Slatina nudi brojne doživljaje. Evo što još, osim Pegaz Mg metode, svakako treba iskusiti u ovoj destinaciji.


Stakleni Hall Of Fame

Najveća ručna proizvodnja kristala događa se upravo ovdje, u Rogaškoj Slatini. Godišnje se u Staklarni Rogaška izradi čak 8 milijuna proizvoda od stakla. Doista je impresivno vidjeti uživo puhače stakla, stoga svakako rezervirajte vođenu turu po staklarni. Svojedobno ju je posjetio i glumac Armand Assante i sam napuhao svoju kristalnu vazu. S ponosom će vam pokazati i njihovu „Hall of Fame“ ili vrhunske pehare i protokolarne darove koje vrijedni majstori ručno rade već 350 godina.


Pitka kura

Pivnica mineralne vode nalazi se u Medicinskom centru Rogaška. Ovdje možete s izvora kušati vodu Donat i isprobati blagodati pitke kure ukoliko patite od zatvora, pretilosti, problema s prekomjernim lučenjem želučane kiseline, žgaravice... Riječ je o ritualu koji posjetitelji ponavljaju najmanje tri puta dnevno, uvijek dvadeset minuta do pola sata prije jela.


Biciklom u istraživanje

Za istraživanje okolice i aktivno provođenje slobodnog vremena, bicikl je super rekvizit. Gosti Atlantida Boutique Hotela mogu posuditi bicikle po povoljnoj cijeni. U ovom je kraju čak 20 biciklističkih staza; cijela okolica isprepletena je zanimljivim biciklističkim stazama i rutama, na kojima možete razgledati i brojne prirodne i kulturne znamenitosti. Biciklistički izlet prikladan i za najmlađe bicikliste je 8,5 kilometara dugačka ruta središtem Rogaške, dok ćete za najdužu rutu (60-ak km), koja vodi pokraj prelijepog Slivniškog jezera, poznatog po najvećoj slatkovodnoj ribi uhvaćenoj u Sloveniji, trebati rezervirati barem tri sata vremena.


Gastro doživljaji

Jeste li čuli za jerpicu? To je tanko pečeni kruh, posut čvarcima ili vrhnjem. Servira se u svim prigodama, a može biti i samostalan obrok – uz čašicu vina. Ako ste u Rogaškoj, svakako kušajte neke od lokalnih specijaliteta, a naša je preporuka i kolač mlinčofka s tri sloja tijesta i punjenjem od oraha, sira i jaja. I, uistinu, dio doživljaja svakog putovanja je i gastronomija. Sezonske namirnice iz lokalnog uzgoja, u premium izvedbi, kao i tradicionalna slovenska jela u suvremenom ruhu, nudi i restoran Atlantida Boutique Hotela. Pazite li kojim slučajem na unos kalorija ili se na nekom od prehrambenih režima, ne brinite - u restoranu će vam ponuditi i dijetalni menu.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt