Uspješni svetonedeljski sportaši primili priznanja i nagrade

Povodom ostvarenih rezultata tijekom natjecateljskih sezona Grad Sveta Nedelja je najuspješnijim svetonedeljskim sportašima uručio Javna priznanja u sklopu svečanog prijema.

Sport igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i dobrobiti svakog pojedinca, te stvaranju zajedništva i pripadnosti lokalnoj zajednici. Ulaganja u sport imaju širok spektar benefita, uključujući poboljšanje infrastrukture, poticanje aktivnog načina života, razvoj sportskih talenata i promociju turizma. Kroz izgradnju sportskih objekata, organizaciju sportskih događaja i podršku lokalnim sportskim klubovima, gradovi mogu stvoriti okruženje koje potiče zdrav životni stil i doprinosi ekonomskom razvoju zajednice.

Danas, 16. travnja 2024. godine održana je svečana predaja priznanja i nagrada mladim sportašicama i sportašima s područja Grada Svete Nedelje.

Priznanje za izvanredni uspjeh u sportu primili su:

  • David Dorčić, za osvojen naslov viceprvaka u motocrossu MPH u klasi MX65 u Križevcima 2024. godine

  • Ana Ugarković, za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe seniorke 2023. godine

  • Petra Ugarković, za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe kadetkinje 2023. godine

  • Manuela Rožić, članica Judo kluba Sakura, za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za seniorke 2023. godine

  • Snježana Kufek, članica Judo kluba Sakura, za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za mlađe seniorke 2023. godini

  • Sara Golubić, članica Judo kluba Sakura, za osvojeno 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u judu za juniorke i kadetkinje 2023. godine

David Dorčić ima 10. godina, a motocrossom se bavi od rane četvrte godine po uzoru na oca. Iako je sport opasan, kaže kako mu je to jako zanimljivo, a priznanje mu daje poticaj da bude još bolji.

Ana Ugarković judom se počela baviti 2013. godine, u 1. razredu osnovne škole. „Ljubav prema judu rodila se od prvog dana i od njega ne odustajem. Priznanje mi znači puno jer se vidi moj trud i rad.“

Sara Golubić odlučila jednom otići pogledati brata kako trenira judo i zaljubila se u taj sport. „Od tad mi se svidio judo i treniram ga već godinama. Na Državnom za kadetkinje i juniorke osvojila sam treće mjesto.“ Nastupila je na Svjetskom kadetskom prvenstvu i ušla je u reprezentaciju.

Manuela Rožić također je s judom započela od 1. razreda osnovne škole. „Odustala sam u 6. razredu, ali sam shvatila da mi nedostaje i vratila sam se. U veljači sam osvojila drugo seniorsko mjesto.“ Prošle godine je bila državna seniorska prvakinja i dobila je poziv u seniorsku reprezentaciju.

Zahvalnicu Grada Svete Nedelje dodijelila se Seniorskoj ženskoj ekipi Judo kluba Sakura za osvojeno 1. mjesto ekipno (Ž) I. Hrvatske judo lige 2023. godine. „Odlični rezultati naših članova kruna su našeg cjelogodišnjeg rada. Potpora Grada i Sportske zajednice te cijelog društva, uz škole i dječje vrtiće, u bilo kojem vidu potpore nama mnogo znači. Zadovoljni smo otvorenošću našeg grada i njegovih stanovnika za prezentaciju ovog sporta mladima kako bi ih mogli privući u naše klubove“, rekao je Karlo Lacković, trener Judo kluba Sakura. Protekli vikend održan je 13. Sakura kup koji je okupio 665 natjecatelja iz četiri zemlje. Održalo se i natjecanje Adapted Judo za djecu s poteškoćama u razvoju. Planovi za sljedeću godinu su im veliki te stalno rade na novitetima.

Grad Sveta Nedelja podržava sportske talente te omogućava razvoj vrhunskih sportaša. Ulaganja u sporta nastavit će i dalje jer ista imaju pozitivan utjecaj na mlade ljude, pružajući im inspiraciju i motivaciju za bavljenje sportom, što doprinosi njihovom fizičkom i mentalnom zdravlju. Ističu kako je ulaganja u sport ulaganje u budućnost grada, njegovu vitalnost i zajedništvo.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt