Zamijenite stare krovne prozore novima i smanjite vlastiti ugljični otisak

Dok se globalna pozornost na održivost intenzivira, vlasnici kuća sve više traže načine kako bi smanjili svoj ugljični otisak i poboljšali energetsku učinkovitost u vlastitim domovima. Krovni prozori, često zanemareni, ključni su za poboljšanje energetske učinkovitosti zgrada i privatnih kuća, udobnosti i cjelokupnog estetskog dojma.

Zastarjeli krovni prozori mogu pridonijeti gubitku energije zbog loše izolacije, propuštanja zraka i dotrajalosti materijala. Zamjenom tih prozora novijim, energetski učinkovitim modelima, vlasnici kuća i stanova mogu iskusiti niz prednosti te doprinijeti smanjenju ugljičnog otiska.

Smanjena potrošnja energije

Suvremeni krovni prozori dizajnirani su s naprednim izolacijskim materijalima i tehnikama brtvljenja, značajno smanjujući gubitak topline tijekom hladnijih mjeseci i umanjuju zagrijavanje prostora ljeti. To rezultira manjom potrošnjom energije za grijanje i hlađenje, što dovodi do uštede na računima za komunalne troškove.

Poboljšana udobnost

Pravilno izolirani krovni prozori pomažu u održavanju konstantne unutarnje temperature, stvarajući ugodnije životno okruženje tijekom cijele godine. Dodatno, poboljšana zvučna izolacija može smanjiti vanjsku buku, pružajući vlasnicima potkrovlja tiši i mirniji dom.

Povećana prirodna svjetlost

Nadogradnja na energetski učinkovite krovne prozore omogućava veće staklene površine bez žrtvovanja termalne učinkovitosti. To maksimizira količinu prirodne svjetlosti koja ulazi u dom, smanjujući potrebu za umjetnim osvjetljenjem tijekom dana i stvarajući privlačniji životni prostor. Maksimiziranje dnevnog svjetla ne samo da smanjuje potrošnju električne energije, već i poboljšava opće blagostanje i produktivnost stanara. Prirodno svjetlo poznato je po brojnim zdravstvenim prednostima, uključujući povećane razine vitamina D, bolje raspoloženja i povećanu produktivnost.

Održiv način života

Investiranjem u energetski učinkovite krovne prozore, vlasnici kuća mogu pridonijeti smanjenju emisija stakleničkih plinova i borbi protiv klimatskih promjena. Manja potrošnja energije rezultira manjim ekološkim otiskom.

Vanjske tende i rolete za prozore također su ključan element energetske učinkovitosti i udobnosti, jer štite dom od direktnog sunčevog svjetla. Na primjer, VELUX vanjske tende i rolete mogu blokirati sunčevu svjetlost prije nego što dosegne staklenu površinu krovnog prozora, zadržavajući tako i do 93 % sunčeve topline koja ne ulazi u prostor.

S novom proljetnom ponudom tvrtke VELUX, zamjena starih krovnih prozora novima u vašem doma sada je još jednostavnija. Ako kupite tri VELUX krovna prozora s rješenjem za ugradnju imate priliku kupiti VELUX vanjsku tendu za zaštitu od vrućine po cijeni od samo 1 euro za vaše nove prozore.

Kako? Jednostavno, samo slijedite korake u nastavku:

  1. Kupite 3 ili više VELUX krovnih prozora s rješenjem za ugradnju u razdoblju od 2. travnja do 28. svibnja 2024.

  2. Registrirajte svoju kupnju na web stranici velux.hr/akcija i priložite dokaz o kupnji VELUX proizvoda. Datum računa mora biti između 2. travnja i 28. svibnja 2024.

  3. VELUX će provjeriti vašu prijavu i dostaviti vanjsku tendu za zaštitu od vrućine unutar 15 radnih dana na vašu adresu. Platit ćete samo 1 euro za svaku vanjsku tendu, a ugradit ćete je brzo i jednostavno unutar 15 minuta. Vaše potkrovlje bit će spremno za ljetne vrućine.

Poslovna filozofija VELUX grupe je promoviranje energetski učinkovitih rješenja za stambene i poslovne objekte. S nizom inovativnih proizvoda u segmentu krovnih prozora dizajniranih za optimizaciju energetske učinkovitosti i udobnosti unutrašnjih prostora. VELUX grupa posvećena je pomoći vlasnicima kuća i stanova u ostvarivanju njihovih ciljeva održivosti, dok istovremeno čini njihove domove ljepšim i funkcionalnijim.

Za više informacija o tome kako zamjena vaših starih krovnih prozora novima može poboljšati energetsku učinkovitost i transformirati vaš životni prostor posjetite velux.hr

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt