Booking.com dijeli top destinacije među hrvatskim putnicima za produženi vikend pred nama

Booking.com dijeli neke od domaćih i međunarodnih destinacija koje su Hrvati najviše pretraživali za boravak tijekom predstojećeg produženog vikenda, od 30. svibnja do 2. lipnja. Na popisu top destinacija su Mali Lošinj, Napulj, Poreč, Barcelona i Crikvenica, kao i preporuke za atrakcije koje u ovim mjestima obavezno treba posjetiti.


„Sljedećeg četvrtka preklapaju se dva praznika, pružajući mnogim Hrvatima priliku da uživaju u produženom vikendu. A za one Hrvate koji traže odmor, bliže domu ili u inozemstvu, iz naših podataka možemo vidjeti da su mnoge od najpretraživanijih destinacija u blizini vode, gdje se gotovo četiri petine Hrvata osjeća opuštenije*“, istaknula je regionalna menadžerica Booking.com-a za Hrvatsku, Maja Vikario.

Mali Lošinj

Grad i luka Mali Lošinj dio su otoka koji očarava sva osjetila mirisnim borovim šumama i prekrasnim uvalama, poput prekrasnog Čikata. Ovdje uživajte u razgledavanju pitoresknih mjesta poput Velog Lošinja i Osora ili posjetite obližnje otoke u njegovom sastavu, poput Ilovika, Suska i Unija. Kada se zaželite duha minulih vremena i povijesti, obavezno posjetite kip drevnog sportaša Apoksiomena, koji se nalazi u Muzeju Apoksiomena.

Gdje odsjesti: SkyGarden House nalazi se na odličnoj lokaciji u srcu Maloga Lošinja, a gosti ovdje mogu uživati u boravku na otvorenom u vrtu, s različitim atrakcijama u blizini, uključujući i Muzej Apoksiomena.

Napulj, Italija  

Napulj, na talijanskom Napoli, najveći je grad na čarobnom jugu Italije, a smješten je na obali Tirenskoga mora u pokrajini Kampanija. Ovaj slikoviti grad popularno je turističko odredište koje predstavlja pravi duh povijesno bogate i žive Italije. Povijesno središte ovoga grada nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Smatra se i da je dom pizze. Nakon gastronomskih užitaka, uputite se na vođeni obilazak poznatog arheološkog nalazišta Pompeja, antičkog grada uništenog u tragičnoj erupciji vulkana u 1. stoljeću.

Gdje odsjesti: Apartmani The Spanish Palace Rooms, Suites Apartments & Terraces udaljeni su svega desetak minuta hoda od napuljske katedrale. Smješteni su u zgradi iz 18. stoljeća, čije im jedinstveno uređenje nalik muzeju daje poseban šarm. Gostima je na raspolaganju velika krovna terasa na kojoj mogu uživati ​​u doručku, a također se mogu družiti u zajedničkom salonu.

Poreč

Poreč je grad na zapadnoj obali Istre koji je ljubiteljima povijesti omiljen zbog Eufrazijeve bazilike, spomenika svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a, kojeg obavezno morate posjetiti. Ovdje već sada možete uživati i u morskim radostima, a i oni željni istraživanja zadovoljit će svoja očekivanja jer je Poreč prekrasno polazišno odredište za istraživanje prirodnih ljepota obližnjeg Limskog kanala ili bajkovite unutrašnjosti Istre.

Gdje odsjesti: Apartmani Maj Premium Residence gostima na raspolaganju nude dva vanjska bazena, a u okolici mogu uživati u raznim aktivnostima poput vožnje biciklom, šetnje prirodom ili plivanja. Na raspolaganju su im dječji bazen i oprema za roštilj.

Barcelona, Španjolska

Barcelona je grad u kojem je moguće toliko toga doživjeti i vidjeti. Luka koja je središte Katalonije, poznata je po svojoj slavnoj nogometnoj momčadi, ali i po prekrasnoj arhitekturi, uključujući katedralu Sagradu Famíliu poznatog arhitekta Antonija Gaudíja, za koju možete rezervirati ulaznicu unaprijed.

Prošećite njezinom najpoznatijom ulicom, živopisnom La Ramblom, i uživajte u izvedbama uličnih umjetnika. Zaletite se i u obližnje svetište, Samostan Montserrat.

Gdje odsjesti: Sofitel Barcelona Skipper nudi luksuzan i moderan smještaj u neposrednoj blizini plaže. Gosti ovoga hotela mogu uživati u plivanju u dva vanjska bazena i bazenu na krovu, kao i u hotelskim barovima. Brojne atrakcije nadohvat su ruke, a kada se gosti požele odmoriti, moderni hotel ima prekrasne i prostrane spavaće sobe.

Crikvenica

Crikvenica je popularni grad smješten u Kvarnerskom zaljevu, lako dostupan iz kontinentalne Hrvatske. Nudeći priliku za uživanje u plivanju i šetnjama, poput one na prekrasnoj šetnici do šarmantnog Selca, također pruža i čaroban pogled na zlatni otok Krk.

Gdje odsjesti: Hotel Miramare nalazi se u Crikvenici, a radi se o hotelu s restoranom i fitness centrom. Gostima su na raspolaganju unutarnji bazen s pogledom na more, kao i bar i terasa. Hotelski spa i wellness centar u ponudi ima finsku i tursku saunu, hidromasažnu kadu, unutarnji bazen, dvoranu za fitness, tretmane lica i tijela te izbor posebnih masaža. Parovima se posebno svidjela lokacija te su je ocijenili s 9.7 za svoj boravak.

*Istraživanje predviđanja za putovanja u 2024. godini naručio je Booking.com, a provedeno je na uzorku odraslih osoba koje planiraju putovati poslovno ili iz razonode u sljedećih 12 do 24 mjeseca. Ukupno je sudjelovalo 27.730 ispitanika iz 33 zemlje i teritorija (uključujući njih 1008 iz Argentine, 1012 iz Australije, 505 iz Austrije, 1001 iz Belgije, 1002 iz Brazila, 1009 iz Kanade, 1009 iz Kine, 1002 iz Kolumbije, 508 iz Hrvatske, 504 iz Danske, 1011 iz Francuske, 1011 iz Njemačke, 1016 iz Hong Konga, 1004 iz Indije, 510 iz Irske, 504 iz Izraela, 1014 iz Italije, 1004 iz Japana, 1009 iz Meksika, 1014 iz Nizozemske, 1015 iz Novog Zelanda, 500 iz Portugala, 502 iz Singapura, 1010 iz Južne Koreje, 1009 iz Španjolske, 502 iz Švedske, 507 iz Švicarske, 504 iz Tajvana, 1003 iz Tajlanda, 502 iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, 1007 iz Ujedinjenog Kraljevstva, 1005 iz SAD-a i 1007 iz Vijetnama). Ispitanici su ispunili online anketu u srpnju 2023. godine.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt