CYBEX i Baby Center održali panel Put sigurnosti


Panel rasprava došla je kao odgovor na crne statistike koje pokazuju kako u prosjeku svake godine petero djece smrtno strada u prometnim nesrećama


Jučer je CYBEX održao panel raspravu "Put do sigurnosti: Zaštita djece u automobilima" u trgovini Baby Center u Westgateu, koju je vodila moderatorica Sonja Švajhler. Na panelu su sudjelovali generalna menadžerica CYBEX-a za Balkan Selma Busovača, doc. dr. sc. tech. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti, Assistant Global Trainer u CYBEX-u Maria Larranaga, marketing menadžerica Baby Centra Hrvatska Marijana Uradin Jagić i Iva Šulentić, TV i radijska voditeljica.


Posjetitelji su imali priliku slušati razgovor stručnjaka o odgovarajućoj zaštiti djece u automobilima. Prema doc. dr. sc. tech. Rajku Horvatu, svake godine, u prosjeku, petero djece pogine u prometnim nesrećama. Postalo je jasno da je potrebno uložiti značajne napore u edukaciju i promicanje svijesti o važnosti pravilne uporabe dječjih autosjedalica i sigurnosnih pojaseva.


"Godina 2023. donijela je poražavajuće statistike vezane uz prometne nesreće u kojima su djeca putnici te pokazuju kako je prošle godine sedmero djece smrtno stradalo. Ova brojka predstavlja značajan porast u usporedbi s prethodnim godinama, budući da su 2022. godine bile četiri žrtve, a šestero djece je poginulo u istim okolnostima 2021. godine. Ovi podaci ukazuju na potrebu za povećanjem svijesti i dodatnim edukacijama roditelja i skrbnika o pravilnom smještaju djece u automobilima. Često svjedočimo situacijama u kojima djeca nisu pravilno smještena u odgovarajuće autosjedalice ili nepravilnom korištenju sigurnosnih pojaseva, što izravno doprinosi povećanju rizika od ozbiljnih ozljeda i smrtnosti", rekao je doc. dr. sc. tech. Rajko Horvat s Fakulteta prometnih znanosti.


CYBEX, vodeća tvrtka u području sigurnosti djece, lansirala je prvu dječju autosjedalicu s integriranim zračnim jastukom za cijelo tijelo 2021. godine i osvojila nagradu ADAC kao najbolji u testu, s neviđenom ukupnom ocjenom 1,5 "vrlo dobar", što je poticaj za daljnji razvoj njihove inovacije. Rezultat: Anoris T2 i-Size!


Sigurnost djece: Budućnost vođena zračnim jastucima


Slično svojem prethodniku, Anoris T2 i-Size osigurava sveobuhvatnu sigurnost za djecu u svakom stadiju putovanja. Anoris T2 i-Size je autosjedalica koja ima odgovarajući zračni jastuk za cijelo tijelo koji također nudi djeci maksimalnu sigurnost u automobilu, posebno jer istraživanja o sigurnosti dječjih sjedala pokazuju da oko 80%¹ roditelja dopušta svojoj djeci da putuju okrenuti prema naprijed čak i prije navršene dvije godine, što smanjuje njihovu sigurnost za oko 50%.


Tehnologija zračnih jastuka integrirana u Anoris T2 i-Size pruža do 50% više sigurnosti u slučaju frontalnog sudara nego konvencionalna dječja sjedala okrenuta prema naprijed s pojasom² sigurnosti u pet točaka. Zračni se jastuk napuhuje u milisekundama kako bi formirao C-oblik oko zaštitnog štita, pružajući optimalnu zaštitu za glavu i vrat. Sile se raspoređuju po cijelom tijelu i dijete ostaje sigurno na svom mjestu.


Sigurnost koja traje dulje


Novi Anoris T2 i-Size pruža sveobuhvatnu zaštitu za djecu od 15 mjeseci do sedam godina kada putuju okrenuta prema naprijed. Prednost? Vaši mališani imaju tri godine više prostora za rast u usporedbi s većinom konvencionalnih dječjih sjedala i jednu godinu više nego u prethodnom modelu.


Sloboda kretanja i dodatni prostor za noge


Osim aspekta sigurnosti, Anoris T2 i-Size također se ističe svojom inteligentnom, ergonomskom konstrukcijom. Dječja autosjedalica ima kompaktni One-Click zaštitni štit, koji je manji od svog prethodnika. Dijete više ne nosi težinu zaštitnog štita jer je on pričvršćen distancom. Kao rezultat, novi model jamči višu razinu udobnosti, što također olakšava ulazak i izlazak iz sjedala.


Sigurnost uvijek na prvom mjestu


Kao i svakom roditelju, sigurnost djeteta mi je uvijek na prvom mjestu pa tako i kada su u pitanju putovanja automobilom. Svjesna sam koliko je važno da su naša djeca pravilno smještena u autosjedalicama koje su adekvatno pričvršćene i koje pružaju najbolju moguću zaštitu. Dodatno educiranje o sigurnosnim mjerama i pravilnoj upotrebi autosjedalica potrebno nam je svima. Investicija u kvalitetnu autosjedalicu može spasiti život djetetu", izjavila je TV voditeljica Iva Šulentić.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt