DEICHMANN postavlja nove rekorde u Hrvatskoj

 

Uspješna godina za DEICHMANN u Hrvatskoj – maloprodajni lanac obuće zaključio je financijsku godinu 2023. uz rast prodaje od gotovo 25 posto na oko 64 milijuna eura. Tvrtka je prodala 1,9 milijuna pari cipela – čak 200.000 pari više nego prethodne godine. Ovim brojkama DEICHMANN postavlja nove rekorde u Hrvatskoj i potvrđuje svoju ulogu tržišnog lidera u maloprodaji obućom.

Tvrtka koja je s radom u Hrvatskoj započela 2007., u protekloj je godini povećala i broj poslovnica. Nakon otvaranja pet novih poslovnica u 2023., DEICHMANN sada vodi 49 poslovnica diljem zemlje i zapošljava oko 320 ljudi.

Možemo se osvrnuti na uspješnu godinu. Odnos cijene i kvalitete, raznolikost brendova i modna stručnost – to su tri jake strane DEICHMANNA kojima se ističemo kao obiteljski dobavljač i koje su nas također oduševile prošle godine”, navodi direktor Boris Kopič. Kupci se mogu osloniti na uobičajeno niske početne cijene u DEICHMANNU.

Svojim modernim asortimanom i uspješnim kampanjama DEICHMANN je 2023. zadovoljio ukus obožavatelja cipela i svojim je akcijama mogao posebno odrediti smjer kampanje. Tvrtka također uspijeva privući dodatne skupine kupaca novim, dobro poznatim brendovima trećih strana i licenciranim brendovima kao što je Esprit. Već neko vrijeme u svojem asortimanu ima i brendove kao što su Crocs, Tom Tailor, Skechers, Bench ili Rieker.

Sportski brendovi koji su dugo etablirani u DEICHMANNU, kao što su Adidas, Puma, Nike ili Fila, kupcima su i dalje vrlo važni. Svi dopunjavaju vlastite robne brendove i osiguravaju da DEICHMANN prati ljude na svakom koraku dugi niz godina.

Kupnja u DEICHMANNU trebala bi biti zabavna. Stoga najveći europski maloprodajni lanac također ulaže u atraktivnu mrežu poslovnica s modernim dizajnom trgovina. Novi koncept trgovine karakterizira moderan izgled, prostranost, nježne boje i mnoštvo prostora za sportske cipele. U Hrvatskoj već postoji deset poslovnica s novim konceptom. Prošle godine modernizirano je ukupno tri poslovnice, a rast se nastavlja. U ovoj su godini planirane dvije nove poslovnice, dok će šest biti prilagođene kako bi se odražavao novi koncept uređenja trgovina.

DEICHMANN nastavlja rasti na međunarodnoj razini u svojoj 111. godini uz vrhunske brendove i cijene

DEICHMANN je u Hrvatskoj društvo kći tvrtke DEICHMANN SE, koje je u protekloj poslovnoj godini ostvarilo bruto prodaju u iznosu od 8,7 milijardi eura (neto 7,4 milijarde eura) u 34 zemlje. Rast prodaje usklađen s valutom iznosi nešto više od sedam posto. Tijekom 2023. prodano je 184 milijuna pari cipela u poslovnicama i online trgovinama grupe diljem svijeta (1,4 posto više u usporedbi s 2022.). Dana 31. prosinca 2023. tvrtka je vodila oko 4700 poslovnica (2022. gotovo 4600), kao i 41 online trgovinu te zapošljavala malo više od 49.000 zaposlenika (2022. oko 48.000).

Godina 2023. bila je izazovna, ali i uspješna za grupu DEICHMANN“, naglašava Heinrich Deichmann, predsjednik upravnog odbora DEICHMANN SE. „Našim kolekcijama i ponudom vrhunskih brendova potpuno smo zadovoljili ukuse naših kupaca i oduševili ih dobrim omjerom cijene i kvalitete. To nam je omogućilo rast u skladu s općim tržišnim trendom u našim poslovnicama, ali i na internetu. Unatoč nepovoljnim uvjetima s visokom inflacijom, suzdržanosti potrošača i promjenjivim preferencijama kupaca, mi u grupi DEICHMANN prošle smo godine povećali prodaju za više od sedam posto na 8,7 milijardi eura. Također smo uspjeli povećati prodaju za pet posto ako u to ne uračunamo nove prodajne površine, odnosno u našim postojećim poslovnicama. Ovo je izvanredno postignuće koje smo postigli na međunarodnoj razini zajedno s našim sjajnim timovima u prodaji, logistici i administraciji.“

S obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju, za 2024. također su u planu opsežna ulaganja u ukupnom iznosu od oko 374 milijuna eura, primjerice ulaganje u moderne poslovnice s atraktivnim dizajnom trgovina i višekanalnom prodajom. Prema trenutačnom statusu, planirano je ukupno oko 450 novih i prenamijenjenih trgovina diljem grupe.

Obiteljsko poduzeće DEICHMANN osnovano je u Essenu 1913. godine i ondje mu je sjedište. „Zalažemo se za kontinuitet i pouzdanost i tu smo za ljude već 111 godina. Naš je stav jasan i nudimo najbolji omjer cijene i kvalitete na tržištu s velikim izborom obuće za cijelu obitelj. To je privlačno našim kupcima i u kriznim vremenima, ili pogotovo u kriznim vremenima”, kaže Heinrich Deichmann.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt