Premijer Plenković posjetio 30. Vinistru

Premijer Andrej Plenković posjetio je 30. izdanje Vinistre koje traje do nedjelje, 12. svibnja. U pratnji ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac, potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice, župana Istarske županije Borisa Miletića, gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, u dvosatnom obilasku popričao je s izlagačima i istarskim vinarima.

„Zadovoljstvo je danas biti u Poreču na 30. izdanju Vinistre koja je svake godine sve bogatija s kvalitetnim vinima odličnih vinara i vinogradara. Početkom tjedan ministrica Vučković i ja primili smo četiri regionalne organizacije vinara - Vinistru, Vina Dalmacije, Graševinu Croaticu i Bregovitu Hrvatsku, dakle sva podneblja u kojima naši vrijedni vinari i vinogradari obrađuju vinovu lozu i kreiraju sjajna vina, sjajne sorte, među kojima i autohtone. U tom kontekstu iznimno je važno govoriti o malvaziji i teranu koji su istarski brend. Moram priznati da je kombinacija vina, alkoholnih pića, ulja i gastronomske ponude na Vinistri dokaz zbog čega je Istra naša najjača turistička županija i zbog čega su gospodarstvo i kvaliteta života ovdje na najvišoj razini. Sve čestitke organizatorima, udruzi Vinistra i drago mi je da je i Ministarstvo poljoprivrede ove godine podržalo manifestaciju“, istaknuo je premijer.

Oduševio se novim vizualnim identitetom Vinistre i modernim izlagačkim prostorima. Predsjednik udruge Vinistra Luka Rossi pojasnio je kako se ideja jednakih štandova za sve vinare temelji na zajedništvu kao i novi logotip udruge i manifestacije, a ove godine vina se degustiraju iz Riedel čaše dizajnirane za malvaziju istarsku.

„Od osnutka udruge naglasak je na kontinuiranom podizanju kvalitete, vrhunskim istarskim vinima posebno malvaziji i teranu, a Istra je s autohtonim sortama u 30 godina napravila čudo što se iz godine u godinu vidi i na našoj izložbi vina“, istaknuo je Rossi.

Čestitajući Vinistri veliku 30. obljetnicu premijer nije propustio zajedničku fotografiju s dosadašnjim predsjednicima Vinistre, prvim Ivicom Matoševićem, drugim Nikolom Benvenutijem i aktualnim Lukom Rossijem.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt