Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme

Novi uređaji koji slijede filozofiju neophodnog, inovativnog i skladnog, ističu se svojom funkcionalnošću, estetikom i velikim naglaskom na uštedu električne energije

Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere. Ovom prilikom je tvrtka Samsung, koja je predvodnik u tehnološkim postignućima, podsjetila na praktičnu primjenu umjetne inteligencije, koja nije samo tema o kojoj se govori posljednjih godina, već stvarnost koja nalazi sve veću primjenu u svakodnevnom životu.

Što je novo u Samsung pametnom domu?

Hladnjaci za 2024: Više prostora, dulja svježina, pametno čuvanje hrane

Hladnjak sa zamrzivačem RB6000 Wide BMF donosi inovativan dizajn i mnogo više prostora za čuvanje hrane. AI Energy Mode unutar SmartThings aplikacije štedi do 15% energije, a osim što duže čuva svježinu hrane, osigurava i uštedu na računu za električnu energiju. Zahvaljujući pametnim funkcijama, učinkovit je i prilikom odmrzavanja jer regulira temperaturu na temelju prethodnih obrazaca upotrebe i uvjeta okoline. Izrađen je od najnovijih materijala s perfektnom izolacijom unatoč tankim zidovima, pomoću SpaceMax™ tehnologije.

RF9000T „French Door“ hladnjak izdvaja se kao idealno rješenje za velike obitelji kojima je potrebno učinkovito hlađenje većih količina namirnica. Ovaj upečatljiv uređaj sadrži i Beverage Center™ za pripremu napitaka koji omogućuje pripremu osvježavajućih napitaka ili aromatizirane vode. Uz SmartThings Energy funkcije, dugo održava hranu svježom, čime čuva njezin prirodni okus i miris. Trostruko hlađenje dovodi hladan zrak do tri odjeljka u hladnjaku i zamrzivaču. Isto tako održava optimalnu temperaturu i vlažnost u svakom odjeljku te osigurava da hrana ne upija mirise drugih namirnica.

Perilice rublja s umjetnom inteligencijom

Umjetna inteligencija pronašla je svoju primjenu i pranju rublja, kućanskom zadatku koji mnogima nije drag. Najnovije perilice rublja koje dolaze iz laboratorija tvrtke Samsung oprat će više rublja uz uštedu struje do A-40%, dok će AI tehnologija doprinijeti poboljšanju performansi pranja, za kraće vrijeme, uz uštedu vode i energije.

Modeli poput WM8400 i WM7400 olakšavaju i najzahtjevnije kućanske poslove, uz kapacitet pranja do 11 kilograma rublja. Jedino što AI ne može riješiti umjesto vas jest – kako izglačati sve oprano rublje?

S Ecobubble tehnologijom, ove perilice rublja temeljito će oprati odjeću u hladnoj vodi, dok umjetna inteligencija izračunava koliko je deterdženta dovoljno, uzimajući u obzir razinu zaprljanosti odjeće. Vođeno umjetnom inteligencijom, pranje rublja postaje lako i učinkovito jer vaša perilica „pamti” vaše navike, predlaže odgovarajući program pranja i na vrijeme prikazuje sve potrebne informacije. Aplikacija SmartThings također pruža savjete za programiranje, kreira planove i rješava probleme. SpaceMax™ omogućuje veći prostor unutar perilice, tako da možete oprati više odjeće, uključujući velika pokrivače i posteljinu.

Tvrtka Samsung krajem ožujka na sajmu CES2024 predstavila je 3D Map View, dostupan u svim zemljama s pristupom platformi SmartThings koji olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtualne slike. Tako korisnici mogu jasno vidjeti svoje uređaje i podešavati rasvjetu, temperaturu, kvalitetu zraka i potrošnju energije, bez obzira gdje se nalazili.

Hrvatska premijera TV i Soundbara: kućno kino nikad nije izgledalo i zvučalo bolje

Svega 24 sata nakon europske premijere na Unbox & Discover događaju, hrvatsku premijeru imali su i novi modeli televizora i soundbarova za 2024. Podsjetimo, Samsung već 18. godinu zaredom predvodi tržište tih uređaja, a velik fokus ovogodišnjih modela je na unaprijeđenom korisničkom iskustvu kućne zabave, s nizom snažnih rješenja vođenih umjetnom inteligencijom.

Prisutnima su predstavljeni QLED modeli serije QN900D koje odlikuje najveća rezolucija, najtanji profil i nevjerojatan zvuk. Jasno kretanje slike i moćni procesor je nešto što razlikuje ove televizore od ostalih. Široki ekran i gotovo nevidljivi rubovi omogućit će gledateljima koji prate Olimpijske igre ovog ljeta da se osjećaju kao da su u uživo u Parizu.

Kada su u pitanju televizori s OLED tehnologijom, predvodnik ovih uređaja je model serije S95D koji, koristeći najbolje od ove tehnologije, ostavlja potpun dojam kao da ste u kinu. Uz ovaj model možete uživati u svim efektima serija i filmova, bez spuštanja roleta jer nova OLED tehnologija pomaže u smanjenju odsjaja od vanjskog izvora svjetla.

Ljubiteljima klasične i moderne umjetnosti najviše pažnje privukao je jedinstveni The Frame, uređaj koji skriva izvanredan ekran u obliku okvira slike. Sa svojim tankim profilom i prilagodljivim okvirom, The Frame se savršeno uklapa u svaki interijer i postaje središnji dio dekoracije, istovremeno poboljšavajući prostor i ostavljajući dojam da se nalazite u najpoznatijim svjetskim muzejima.

Svi ovi uređaji potvrđuju dominaciju tvrtke Samsung Electronics na svjetskom tržištu TV uređaja i njezinu nenadmašnu poziciju lidera u ovom sektoru, koju tvrtka održava već 18 godina.

Samsung soundbar uređaji također su unaprijeđeni AI funkcijama

Samsung već godinama podiže ljestvicu kad je riječ o sustavima za kućnu zabavu, a njegovi soundbarovi poznati su po izuzetnoj kvaliteti zvuka i revolucionarnim inovacijama. Funkcije kao što su Q-Symphony i SpaceFit Sound potpuno su promijenile iskustvo slušanja, nudeći zadivljujući doživljaj zvuka prilagođen okruženju. Model HW-Q930D ističe se svojim impresivnim performansama; ovaj pametni sustav zvučnika karakteriziraju moćan, bežični surround zvuk i kristalno jasna reprodukcija, inteligentno sinkronizirana sa zvučnicima TV uređaja za pojačan doživljaj video sadržaja.

Nova linija soundbarova, uključujući podesivi zvučnik Music Frame HW-LS60D, nije samo tehnički napredna već i estetski posebna što potvrđuje i osvajanje prestižne nagrade International Forum (iF) Design za 2024. godinu.

Sigurnost i privatnost korisnika

Kao lider u tehnološkoj industriji, Samsung pridaje veliku pažnju sigurnosti i privatnosti korisnika. Samsung Knox, pouzdano sigurnosno rješenje integrirano u TV uređaje za 2024. godinu, dobilo je Common Criteria certifikat (CC) prije predstavljanja ovih proizvoda. Kako je naglašeno tijekom predstavljanja, CC certifikat je globalni standard za procjenu sigurnosnog integriteta IT proizvoda koji je priznat u 31 zemlji širom svijeta.

Samsung nastavlja postavljati standarde u tehnološkim inovacijama, stavljajući korisnike u središte svojih napora kako bi im pružio najbolje moguće iskustvo u kućanstvu i zabavi.

Posebna promocija za novu Samsung AI TV eru

Za uživanje u WOW efektu Samsung uz kupnju određenih modela TV uređaja daruje brojne poklone i popuste. Uz Neo QLED 8K, Neo QLED i OLED veći od 65'' ili The Frame veći od 55'' korisnicima poklanja Music Frame, popust do 400 eura, kao i Q-series Soundbar uz Neo QLED 8K i 4K ili OLED, a uz The Frame 55'' ili veći poklon okvir. Za one koji odaberu Neo QLED ili OLED od 55'', na poklon će dobiti Music Frame i popust do 400 eura, dok uz Neo QLED ili The Frame od 43'' ili 50'' korisnici dobivaju Music Frame.

Promocija traje od 24. travnja do 14. svibnja 2024. ili do isteka zaliha, a više informacija o promociji i pravilima dostupno je na Samsung službenoj stranici.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt