Schneider Electric bržim, pametnijim i pouzdanijim rješenjima za punjenje ubrzava tranziciju na električna vozila

 

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, najavio je nova rješenja u području e-mobilnosti kojima se hvata u koštac s problemima i izazovima koji usporavaju potpunu tranziciju na električna vozila (EV). Ove će inovacije poboljšati pouzdanost, brzinu i praktičnost punjenja električnih vozila u domovima, na radnim mjestima i u pokretu.

Tri noviteta tvrtke uključuju stanicu za punjenje EVlink Pro DC 180kW, skalabilno rješenje za punjenje za komercijalne objekte; Schneider Charge, novi punjač za uporabu kod kuće; i platformu za upravljanje punjenjem električnih vozila, EcoStruxure za e-Mobility EV Advisor, što će poboljšati vrijeme rada i performanse stanice za punjenje.

Rješenja predstavljena na pariškom Innovation Summitu omogućit će operaterima učinkovito upravljanje, praćenje i održavanje pouzdane infrastrukture za punjenje, pomažući u ispunjavanju predviđenih potreba za stotinama milijuna priključaka do 2040. godine.

Upravljanje mrežama za punjenje, minimiziranje zastoja

Više od 60% potrošača navodi zabrinutost oko infrastrukture punjača kao značajnu prepreku pri kupnji električnih vozila. EV Advisor, rješava ove nedoumice minimiziranjem troškova zastoja stanice. S nadzorom u stvarnom vremenu, analitikom i mogućnostima daljinskog upravljanja, ovo je nova Saas ponuda koja operaterima punionica daje vrijedan uvid u performanse, potrošnju energije i operativnu učinkovitost. Problemi se tada mogu brzo riješiti, pomažući u održavanju snage i pružanju praktičnog iskustva za vozače električnih vozila.

EV Advisor pomaže vlasnicima tvrtki i operaterima smanjiti operativne troškove i vrijeme posvećeno upravljanju sustavima za punjenje električnih vozila. Poduzeća na taj način mogu kontrolirati i optimizirati korištenje energije sustava na više lokacija, poboljšavajući tokove prihoda od naplate.

Povezano sučelje omogućuje učinkovitije prikupljanje plaćanja od vozača, a rješavanjem ključne bolne točke, EV Advisor omogućuje tvrtkama i operaterima da učinkovito upravljaju svojom mrežom, pomažući u ispunjavanju ciljeva održivosti, te stvarajući iskustvo bez muke za vlasnike električnih vozila. EVAdvisor je dostupan u Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, a uskoro se planira daljnje širenje.

Napunite do 80% za samo 20 minuta

S obzirom na predviđanja kako će se gotovo 90% punjenja električnih vozila odvijati u zgradama, Schneider Electric je najavio i EVlink Pro DC, stanicu za brzo punjenje u komercijalnim i industrijskim objektima. Skalabilne snage od 120kW do 180kW, EVlink Pro DC maksimizira energetsku učinkovitost i smanjuje troškove električne energije kroz dinamičku raspodjelu snage. Ovo uravnotežuje količinu energije isporučenu svakom vozilu prema potrebi, smanjujući gubitak energije na stanicama za punjenje.

EVlink Pro DC 180kW može napuniti bateriju vozila do 80% za samo 20 minuta, optimizirati potrošnju energije i skratiti vrijeme povratka vozila na ceste. EV Link Pro DC bit će dostupan diljem Europe, kao i na Bliskom Istoku, Africi, APAC-u i istoku Azije, do kraja godine.

Vrhunsko kućno punjenje električnih vozila

Schneider Charge, pametna stanica za punjenje električnih vozila za domove, dizajnirana je za jednostavno korištenje, a posjeduje fleksibilnost, sigurnost i visoku učinkovitost. Ako uzmemo u obzir kako samo nešto više od polovice (51%) vlasnika električnih vozila u svijetu posjeduje punjač kod kuće, Schneider Charge je robusno, ali isplativo i rješenje jednostavno za instalaciju.

Daljinsko upravljanje putem mobilne aplikacije Wiser ili drugih aplikacija za punjenje EV, korisnici mogu lako rasporediti, nadzirati i prilagoditi vrijeme punjenja u cilju iskorištavanja dinamičke tarife na intuitivni način, te puniti vozilo kada su cijene električne energije niže. Schneider Charge također nudi bezbrižnost s anti-trip sustavom koji omogućuje punjenje EV-a bez preopterećenja ili prekida napajanja.

Schneider Charge bit će dostupan diljem Europe, kao i u Australiji, Novom Zelandu i dijelovima Azije do kraja godine.

Kvalificirana radna snaga, od početka do kraja

Pouzdana infrastruktura za punjenje ključna je za ubrzavanje prihvaćanja električnih vozila, ali za to je ujedno potrebna kvalificirana radna snaga za instalaciju i održavanje. Stoga je Qmerit, vodeći pružatelj distribuiranog upravljanja radnom snagom za punjenje električnih vozila u Sjevernoj Americi i partner Schneider Electrica, danas najavio širenje na europsko tržište. Qmerit će kupce povezati s mrežom stručnih profesionalnih instalatera, pružajući podršku na licu mjesta kako bi se osiguralo jednostavno postavljanje infrastrukture za punjenje. Ovo će ojačati svjetsku mrežu tehničara koji su predani poboljšanju performansi EV infrastrukture i održavanju imovine koja mora sigurno i učinkovito raditi.

Drago nam je lansirati naša eMobility rješenja za brže, pouzdanije i praktičnije punjenje EV-a i kod kuće i u pokretu”, rekla je Nadège Petit, direktorica inovacija Schneider Electrica"Naš novi softver otvorene platforme, EV Advisor, u kombinaciji s našim EVlink Pro DC punjačima, operaterima nude potpuno integrirano rješenje za upravljanje svojim mrežama. Ovo im pomaže održavati vrijeme aktivnosti, uklanjajući brige vozača električnih vozila o pouzdanosti punionice dok su na putu. Schneider Charge još više povećava udobnost za vlasnike EV-a, donoseći puni potencijal EV-a punjenje do kuće.”

Ovakva rješenja ključna su za rješavanje najvećih izazova poput brzog i pouzdanog punjenja te upravljanja, kontrole i postavljanja infrastrukture. Kako se zahtjevi za novim postajama za punjenje povećavaju s pojavom većeg broja električnih vozila, nikada nije bilo važnije zadovoljavanje potreba naših kupaca.“

O Schneider Electricu

Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On.

Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.

www.se.com

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt