Minimalistička oaza mlade obitelji na jugu Zagreba

Kada arhitektura i dizajn rezultiraju projektima koji svojom elegancijom i jednostavnošću redefiniraju pojam doma, svjedočimo pravom umjetničkom dostignuću. Jedan od takvih primjera je obiteljska kuća na jugu Zagreba, koja savršeno spaja prirodu i suvremene trendove s autentičnom osobnošću vlasnika. Arhitektica Lucija Puljić i Biserka Silić Matošević ispred brenda Dizajn Pod, stvorile su skladnu priču koja slavi umjetnost minimalizma i funkcionalnosti.

Arhitektura s dušom: interakcija prirode i topline doma

Projekt obiteljske kuće u Lučkom osmišljen je za mladu tročlanu obitelj koja cijeni minimalizam i jednostavne linije. Naglasak je na prirodnom skladu eksterijera i interijera, neutralnim tonovima i toplim drvenim elementima. Prirodna svjetlost kroz velike staklene stijene omogućuje direktnu interakciju s prirodom, čineći hortikulturu unutar okvira prozora svojevrsnom umjetničkom instalacijom. Vanjska fasada najavljuje isti tretman u interijeru stvarajući fluidne prostore koji odišu prozračnošću.

Arhitektica Lucija Puljić, suvlasnica arhitektonskog studija EL BE, kroz svoj rad teži stvaranju prostora koji živi dušu vlasnika. Njezina filozofija dizajna temelji se na minimalizmu i čistoći linija, uz uvijek prisutnu misao da estetika mora pratiti funkciju. Lucija projektira industrijske projekte, stambene zgrade, obiteljske kuće, a posebno uživa u projektima gdje može sudjelovati od prvih građevinskih radova do završnog uređenja interijera.

"Kao arhitekti, ne samo da stvaramo vizualno atraktivne projekte, već i osiguravamo funkcionalnost prostora. Stvaramo smisleni prostor koji služi čovjeku i izaziva pozitivne emocije. Upravo to se dogodilo s domom ove mlade obitelji. Željeli smo stvoriti prozračnost i dubinu prostora, gdje dnevni boravak nesmetano komunicira s kuhinjom. Skladištenja su skrivena, a minimalan broj stvari je izložen. Neutralna pozadina s elementima koji daju toplinu prostoru bila je inicijalna ideja koja se provlači kroz cjelokupan interijer – od dekorativne smole na podovima do svijetlog kamena i drvenih naglasaka." - objasnila je Lucija Puljić.

Ova mlada arhitektica, ujedno i dizajnerica interijera, posebno je ponosna na konzolno stubište koje unosi dinamičnost i ritam u prostor, kao i na ideju skrivenih skladišnih prostora koja doprinosi čistom i organiziranom izgledu doma. Vlasnici su vrlo brzo prihvatili dizajnersku viziju i pronašli se u njoj, što je rezultiralo nadasve inspirativnim interijerom.

Materijali koji unose život prirode u interijere

Biserka Silić Matošević, već 15 godina zajedno sa suprugom predvodi tvrtku Dizajn pod, postavljajući visoke standarde u podnoj industriji. Ova obiteljska tvrtka specijaliziran je za profesionalna podna rješenja i umjetničke panele, opremajući poslovne objekte i stambene prostore širom regije. Fokus stavljaju na inovativna rješenja, funkcionalnosti i izdržljivosti materijala, s naglaskom na estetsku vrijednost.

"Partnerstva s renomiranim svjetskim proizvođačima materijala koji zagovaraju održivost i zelenu proizvodnju svakodnevno nam omogućuju da živimo svoje vrijednosti u poslovanju. Naš cilj je pružiti arhitektima i dizajnerima slobodu da ožive prirodu u interijerima. U ovom projektu kombinirali smo pod od dekorativne smole s gotovim parketima velikog formata, što je omogućilo postizanje toplog efekta u zoni sjedenja i lakše održavanje u kuhinjskoj zoni. Parketi su izrađeni od hrasta, lakirani posebnim lakom koji zadržava prirodni izgled sirovog drveta, što je dodatno naglasilo izvornost prirode i estetiku interijera.“ – izdvojila je Biserka Silić Matošević.

Suradnja temeljena na zajedničkim životnim vrijednostima

Suradnja ovih dviju zaljubljenica u dizajn interijera započela je prije gotovo deset godina, kada je Lucija još bila na fakultetu. Kroz godine, uzajamno povjerenje i zajedničke životne vrijednosti postale su temelj njihovog partnerstva, što se danas osjeća i odražava u svakom aspektu njihovog zajedničkog rada. Lucija rado ističe bezuvjetnu podršku Dizan Pod tima te njihovu stručnost u uspješnom odgovaranju na najzahtjevnije zahtjeve klijenata. S druge pak strane, Biserka prepoznaje dodanu vrijednost vlastitog poslovanja u poticanju i podršci mladih talenata.

Iznimno nas veseli podržavati mlade ljude. To je ono što daje dodanu vrijednost našem poslu i istinski nas ispunja. Lucijin talent primijetili smo još tijekom njenog studiranja, volimo reći - dok je još bila nebrušeni dijamant. Ona dijeli naše vrijednosti i hrabro se upušta u nove projekte, uvijek tražeći najbolja rješenja za svoje klijente. Upravo ona je među prvima prepoznala potencijal naše dekorativne smole i time nam potvrdila svoju otvorenost prema inovativnosti i spremnost na pomicanje granica u industriji interijera”. - naglasila je Biserka Silić Matošević.

Ovaj inspirativan projekt samo je jedan od primjera kako zajednička strast prema dizajnu, povjerenje i životne vrijednosti nerijetko rezultiraju uspješnim ostvarenjem vizije jednog životnog prostora.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt