Petra Martić idući tjedan igra na WTA Makarska Openu, na domaći teren vraća se nakon osam godina

Četvrta wild karta otišla je Petri Martić. To je rezultat odlične koordinacije novog izbornika ženske seniorske reprezentacije Marina Bradarića, njegovog  pomoćnika Izudina Žunića i direktora turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar Feliksa Lukasa.

Martić je u odličnoj formi, trenutno je 81. igračica svijeta, plasman karijere joj je 15. mjesto, a najbolji Grand Slam turnir joj je četvrtfinale Roland Garrosa. Do sada je osvojila tri WTA titule uključujući i onu u parovima u Bolu 2016. To joj je bio posljednji nastup u Hrvatskoj pa će fanove tenisa razveseliti vijest da se vraća na domaći teren.

 

U želji da u Makarskoj od 3. do 9. lipnja zaigra što veći broj naših tenisačica, Lukas je uz Petru Martić, wild karte podijelio Petri Marčinko, Luciji Ćirić Bagarić i Teni Lukas.

 

U Makarskoj će zaigrati i Lea Bošković, na pragu ulaska je i Antonia Ružić pa bi ovo mogao biti najveći broj hrvatskih tenisačica koji je ikada igrao na nekom WTA turniru.

 

Feliks Lukas vjeruje da ove godine imaju šanse daleko dogurati, možda i do pobjede. Potencijal je tu.

 

Strateškom odlukom da četiri hrvatske tenisačice dobiju wild kartu Lukas je povećao šansu da se titula pobjednice ovog WTA turnira nakon 26 godina ponovo vrati u Hrvatsku. Posljednji put tu je prestižnu titulu 1998. osvojila upravo Makaranka Mirjana Lučić Baroni.

 

Hoće li se povijest ponoviti, znat ćemo u nedjelju 9. lipnja nakon finala koje će se igrati od 20 sati pod reflektorima i direktno prenositi na HRT-u te Sportklubu i brojnim televizijskim kanalima od Italije do Brazila.   

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt