Samsung i francuski vizionari Raymond i Simon Depardon donose svježu perspektivu sportu Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024

Olympic Games Instants Shared #withGalaxy,” fotografije koje su sada dostupne na kultnim lokacijama diljem Pariza, prikazuju tim Samsung Galaxy i slave ljepotu sporta te kultnu arhitekturu Grada svjetlosti

Samsung Electronics, globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, danas je predstavio novu umjetničku kampanju koju su kreirali legendarni francuski fotograf Raymond Depardon i njegov sin, redatelj i fotograf Simon Depardon. Kampanja naziva „Olympic Games Instants Shared #withGalaxy“ već je postavljena diljem Pariza i sadrži zadivljujuće fotografije koje nude novu perspektivu snage sporta. To je jedan od mnogih načina na koje Samsung pomaže proslaviti duh Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u gradu domaćinu dok se odbrojavanje do Pariza 2024. nastavlja.

Kao fotograf i filmaš, Raymond Depardon snimio je neke od najpoznatijih fotografija stoljeća, uključujući i portrete sportaša na Olimpijskim igrama između 1964. i 1980. godine. Nova kampanja razvijena u suradnji tvrtke Samsung i grada Pariza, odaje počast čuvenim Raymondovim radovima te predstavlja prijenos baklje — Raymondove legendarne crno-bijele arhivske fotografije izložene su uz nove fotografije njegovog sina Simona, koji je svoj objektiv usmjerio na neke od najnovijih disciplina Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Niz fotografija prikazuje sportaše tima Samsung Galaxy; Sarah Bee (breakdance), Aurelien Giraud (skateboarding), Mejdi Schalck (sportsko penjanje) i Yvan Wouandji (nogomet za slijepe) te se trenutačno prikazuje na devet kultnih pariških znamenitosti i gradskih lokacija uključujući Rue du Louvre, Pont de la Concorde i Rue des Piramide, na kojima će biti postavljene sve do početka rujna 2024. godine.

Oduševljen sam što sam imao priliku sudjelovati u ovom projektu jer je to prvi put da su moje fotografije izložene uz očeve radove”, rekao je Simon Depardon. „Umjetnička djela ne prikazuju samo četiri nevjerojatna francuska sportaša u njihovim sportovima, već sam želio prikazati i ljudski karakter svakog sportaša fotografirajući njihove portrete u isto vrijeme”, dodao je Depardon. „Izvanredne performanse Galaxy S24 pametnog telefona otvorile su nam toliko mogućnosti za stvaranje nečega što se umjetnički uklapa u grad.”

Od 24. lipnja do 8. rujna 2024. obožavatelji su pozvani sudjelovati u kampanji dijeljenjem poruka podrške za tim Samsung Galaxy putem QR koda prikazanog na svakoj fotografiji. Poruke će biti prikazane na Samsung Olympicrendezvous @ Samsung | Champs-Elysees 125 i Village Plaza, Samsung salonu za sportaše unutar Olimpijskog i Paraolimpijskog sela, tijekom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Misija Olimpijskih i Paraolimpijskih igara je ujediniti svijet u duhu otvorenosti,” rekla je Stephanie Choi, izvršna potpredsjednica i voditeljica marketinga za Mobile eXperience Business u Samsung Electronics. „Kroz našu suradnju s Raymondom i Simonom Depardonom, Samsung koristi inovativnu Galaxy tehnologiju kako bi napisao još jedno poglavlje u gotovo 40-godišnjoj priči o podupiranju najboljih ideala koje nude Olimpijske i Paraolimpijske igre.”

Dodatne lokacije za 10 fotografija kampanje koje uključuju dvije legendarne fotografije Raymonda Depardona i osam novih fotografija Simona Depardona, nalaze se na Gare de L'Est, Quartier Saint-Germain, Porte d'Orléans, Stade de France, Rue Vieille du Temple i Opéra. Za više informacija posjetite https://withgalaxy.galaxyexperienceparis.com/en.

  • 187 Rue St-Honoré, 75001 Pariz

  • 288 Boulevard St-Germain, 75006 Pariz

  • 13 Rue du Louvre, 75001 Pariz

  • 33 Avenue Jules Rimet, 93200 Saint-Denis

  • 36 Avenue de l’Opéra, 75004 Pariz

  • 29 Boulevard Romain Rolland, 92120 Montrouge

  • 95 Rue Vieille du Temple, 75004 Pariz

  • 51 Rue Bonaparte, 76006 Pariz

  • 117 Rue du Faubourg Saint-Martin, 75010 Pariz

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt