Restorani Matsunoki i Alfred Keller osvojili prestižne nagrade Wine Spectator za 2024

Matsunoki i Alfred Keller, dva iznimna restorana na otoku Lošinju u Hrvatskoj, nagrađeni su prestižnim nagradama Wine Spectator za 2024. godinu. Ovo značajno priznanje bit će objavljeno u izdanju Wine Spectator od 31. kolovoza 2024. godine.

Wine Spectator, poznati američki časopis posvećen vinu i vinskoj kulturi svake godine recenzira više od 15.000 vina putem rigoroznih slijepih degustacija. Svako izdanje sadrži između 400 i 1000 detaljnih recenzija vina, pružajući sveobuhvatne bilješke o kušanju i preporukama za konzumaciju. Wine Spectator postavlja visoke standarde i oslanja se na dokazanu stručnost svojih urednika i kušača kako bi pronašao najbolje od najboljih u svijetu vina.

Matsunoki: Spajanje japanske kuhinje s progresivnim vinima

Ovo priznanje označava nastavak izvrsnosti za Matsunoki, nakon što je već nagrađen s nagradom izvrsnosti Wine Spectatora 2023. te ocijenjen s nagradom Dvije čaše. Ovogodišnje priznanje naglašava njihovu nepokolebljivu posvećenost pružanju izvanrednog vinskog doživljaja. Restoran poznat po Michelin preporuci koju dobiva više godina za redom i po 16 bodova u Gault&Millau vodiču, ove sezone vraća se klasičnoj japanskoj kuhinji. Gosti mogu uživati u najkvalitetnijim tradicionalnim japanskim jelima, stručno kombiniranim s mediteranskim sastojcima s lokalnih organskih farmi. Na jelovniku se nalaze sushi, sashimi, rijetka japanska Wagyu A5 govedina i druge vrhunske delicije, obećavajući izvanredno gastronomsko iskustvo u Hotelu Bellevue u uvali Čikat.

Vinska karta u Matsunokiju, koju je pažljivo sastavio Filip Veselovac, direktor za vina Lošinj Hotels & Villas, sadrži 500 etiketa i 2.800 boca pohranjenih u okruženju s kontroliranom temperaturom i vlagom. Ova napredna lista poštuje povijest hrvatskog vinarstva, ističe tradicionalne hrvatske sorte te uključuje organske, biodinamičke i veganske proizvođače. Također sadrži vina iz hladnih klimatskih regija te izbor standardnih i velikih formata renomiranih proizvođača šampanjca.

Alfred Keller: mjesto gdje se Michelinova izvrsnost susreće s inovativnim vinima

Restoran Alfred Keller osvojio je prestižnu nagradu Wine Spectator za 2024. godinu. Restoran, koji se može pohvaliti jednom Michelinovom zvjezdicom i 16,5 bodova u Gault&Millau vodiču, poznat je na otoku Lošinju i šire. Pod vodstvom mladog austrijskog chefa Michaela Gollenza, kuhinja Alfred Kellera temelji se na klasičnim francuskim tehnikama i globalnim okusima, nudeći jela poput tartara od škampa s tajlandskom salsom i mentom te fileta jadranske ribe s pečenim komoračem i kulenom

Vinski program u restoranu Alfred Keller odražava posvećenost izvrsnosti u kulinarstvu i sadrži 550 etiketa, s ukupno 3050 boca. Filip Veselovac sastavio je vinsku kartu koja ne samo da odaje počast hrvatskim i balkanskim vinarskim tradicijama, već istražuje i inovativne trendove i manje poznate vinske regije. Na listi se nalaze tražene berbe i široka paleta dobro uspostavljenih proizvođača iz Bordeauxa, osiguravajući sveobuhvatno i zadovoljavajuće iskustvo čak i za najzahtjevnije ljubitelje vina.

"Duboko smo počašćeni što smo primili dvije nagrade Wine Spectator za 2024. godinu", izjavio je Filip Veselovac. "Ova priznanja još jedan su dokaz naše predanosti u stvaranju iznimnih vinskih doživljaja u Lošinj Hotels & Villas, pružajući našim gostima izvanredno gastronomsko putovanje upareno s najfinijim vinima koje mogu pronaći."

Priznanje od strane Wine Spectatora potvrđuje status Matsunokija i Alfred Kellera kao lidera u kulinarskoj i vinskoj sceni ne samo na otoku Lošinju, već i internacionalno. Njihova neprekidna predanost kvaliteti, inovaciji i izvanrednim gastronomskim iskustvima osigurava da ostanu na čelu gastronomske izvrsnosti.

Noviji Stariji

Obrazac za kontakt