Dugoročna strategija održivog rasta drugi uzastopni kvartal potiče rekordne rezultate


Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je objavio rekordne prihode Grupe u trećem kvartalu u iznosu od 17,2 milijarde USD, što predstavlja porast od 22% na godišnjoj razini. Ovo je bio drugi uzastopni rekordni kvartal potaknut snažnim rastom svih ključnih poslovnih jedinica kao i tvrtkinih transformacijskih poslovanja. Dobit je također dosegla rekorde, tako je u trećem kvartalu dobit prije oporezivanja porasla na godišnjoj razini za 52% na 592 milijun USD, dok je neto dobit također porasla na godišnjoj razini za 53% na 395 milijuna USD. Održivi rast Lenova potaknut je brzom adaptacijom inovativnog proizvodnog portfelja tvrtke kako bi odgovorio na potrebe vezane uz rad, učenje i igru od kuće u svijetu koji se brzo mijenja, dok investicije vezane iz transformaciju nastavljaju poticati nove prilike za dugoročni rast. Osnovna zarada po dionici za treći kvartal iznosila je 3,31 američkih centi ili 25,66 honkonških centi. „Ostvarenje još jednog rekordnog kvartala odraz je našeg inovativnog proizvodnog portfelja i izvrsne izvedbe, što je potaknulo rast u svim poslovnim jedinicama,“ rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor Lenova. „Evidentno je kako je 2020. bila izazovna godina koja je donijela nevjerojatne promjene našem svijetu, međutim tvrtka Lenovo brzo je odgovorila tržištu koje se mijenjalo potaknuto novim trendovima na području rada i životnog stila te ostvarila dobre rezultate. Sada, kad počinjemo vidjeti rezultate naših investicija u transformaciju, dalje ćemo ulagati u tehnologiju i inovaciju, poticati inteligentnu transformaciju u različitim industrijama i stvarati održivi rast.“ 

Poslovni izgledi
Izazovi iz 2020. godine i dalje su u različitim stupnjevima prisutni i u novoj godini. Ovo uključuje geopolitičke nesigurnosti, izazove opskrbe komponentama kao rezultat snažne potražnje te globalnu pandemiju COVID-19. Ipak, kao globalna tvrtka koja posluje na 180 tržišta te s više od 30 proizvodnih pogona diljem svijeta, izgledi za 2021. ostaju pozitivni. Nova globalna norma rada, učenja i igre od kuće nastavit će poticati dugoročne i održive trendove rasta potražnje uređaja i potreba za cloud odnosno infrastrukturom. 

O tvrtki Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je kompanija vrijedna 50 milijardi američkih dolara koja se nalazi na globalnoj Fortune 500 listi te s 63.000 zaposlenika posluje na 180 tržišta diljem svijeta. Usmjereni na odvažnu misiju predstavljanja pametnije tehnologije za sve, razvijamo revolucionarne tehnologije koji stvaraju inkluzivnije, pouzdanije i održivije digitalno društvo. Osmišljavajući, stvarajući i izrađujući najobuhvatniji portfelj pametnih uređaja i infrastruktura, također predvodimo inteligentnu transformaciju – kako bi kreirali bolja iskustva i prilike za milijune korisnika diljem svijeta. Kako biste saznali više posjetite https://www.lenovo.com, pratite na nas  LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Weibo i pročitajte nove vijesti na StoryHub.

You Might Also Like

0 Comments