Tjedan u Kinoteci: 25 godina Farga


Ciklus Zimske priče završava snježnim napeticama. Među njima je Polarna stanica Zebra, uzbudljivi špijunsko-pustolovni triler s Rockom Hudsonom u glavnoj ulozi, o posadi britanske nuklearne podmornice u lovu na srušeni sovjetski satelit i krticu u vlastitim redovima. Na rasporedu je i Misery, odličan psihološki triler Roba Reinera o popularnom piscu ljubavnih romana koji nakon prometne nesreće pada u (ne)milost svoje najveće obožavateljice. Riječ je o jednoj od najuspješnijih adaptacija proze Stephena Kinga, a nezaboravna interpretacija zlikovke Annie donijela je Kathy Bates Oscara za najbolju glumicu. Zimske priče zaključuju se s Fargom, antologijskim ostvarenjem Joela i Ethana Coena o policajki iz grada u naslovu koja rješava nespretan slučaj otmice i ubojstva. Fargo pamtimo po prekrasnim zimskim pejzažima, neočekivanom srazu humora i nasilja te nadahnutom nastupu Frances McDormand, kojoj je uloga Mardge donijela i Oscara za najbolju glumicu. Povodom 25. obljetnice filma prisjetit ćemo se ovog klasika 1990-ih koji će na platnu kina zasnježiti u svojoj 4K inačici. 

Noviteti: Dok nas vjenčanje ne rastavi
Od sljedećeg tjedna na repertoaru pogledajte Dok nas vjenčanje ne rastavi, španjolsku romantičnu komediju Danija de la Ordena o organizatorici vjenčanja čiji je sljedeći zadatak osmisliti svadbu prijateljici iz djetinjstva, s čijim je zaručnikom večer prije spavala. Uz brz ritam, uigrane glumce te suncem okupane pejzaže Tenerifa, ova će duhovita komedija donijeti dašak ljeta u hladne zimske dane! Među ostalim novitetima mogu se vidjeti dvije generacijske priče o prijateljima i odrastanju: dokumentarni film O jednoj mladosti Ivana Ramljaka te sagu Najljepše godine Gabrielea Muccina. Na repertoaru su i izvrsna socijalna drama Otac Srdana Golubovića te Neobični životi Oliviera Nakachea i Érica Toledana, humorna drama smještena u svijet socijalnih radnika. 

Matineja: Duša
Novi film studija Pixar, o glazbeniku koji mora pronaći način da se (doslovno i metaforički) vrati u život osvojio je srca najmlađe, ali i nešto starije publike. Zbog velikog interesa vraća se na subotnju matineju, a ubacuje i dodatna projekcija u srijedu u 17:30 sati. Film se prikazuje sinkroniziran na hrvatski jezik. 

Praktične informacije
Filmove iz ciklusa Zimske priče i Kultni petak pogledajte uz Filmski pokaz, nove rute do vašeg starog mjesta u kinu! Više o svemu saznajte ovdje. Sukladno novim mjerama, broj posjetitelja u kinu dodatno je smanjen, stoga vas pozivamo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. O mjerama koje smo poduzeli kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima kina Kinoteka pročitajte ovdje. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr, www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina. Više informacija potražite na službenoj stranici kina Kinoteka: www.kinokinoteka.hr
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt