Tvoj partner broj jedan ove veljače


Proslava svjetskog dana kondoma nije uobičajena praksa u svijetu tako da se vjerojatno pitate kako ga proslaviti? Ne trebate organizirati razuzdanu zabavu s konfetima i balonima (hm, ovo je škakljivo ;)), dovoljno je da o njima razgovaramo. Ako ste mislili da već sve znate o kondomima, LELO je tu da provjeri vaše znanje kroz ovaj kratki vodič. Bitno je osvijestiti se o riziku spolno prenosivih bolesti i prednostima zaštite te njezine pravilne uporabe. 

Zaštitita broj jedan
 Stope zaraženih spolno prenosivim bolestima i dalje rastu. Iako postoji mnogo izlječivih spolno prenosivih bolesti, neke mogu imati ozbiljne i dugoročne zdravstvene posljedice koje kasnije mogu dovesti do raka ili smanjene plodnosti. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti tako da, srećom, postoje jednostavna rješenja za sigurniji seks - kondomi. Kako rastu brojke zaraženih spolno prenosivim bolestima tako raste i osviještenost ljudi o toj problematici što pokazuju brojke internetske prodaje LELO HEX kondoma čija se prodaja povećala za 50%. Korištenje kondoma ne treba gledati samo kao još jednu obavezu, ono treba postati sinonim za zadovoljstvo i bezbrižno uživanje u seksu. Znamo da je apstinencija jedina stopostotna garancija za sigurnost, sprečavanje neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, ali uz 98% učinkovitosti, s LELO HEX kondomima nema potrebe za odricanjem. 

Nije ga dovoljno samo staviti
 Iako vam se možda stavljanje kondoma čini ‘’jednostavno’’ i mislite da ga znate pravilno staviti, katkad u brzini možete zaboraviti na najvažnije korake. Prije nego što stavite kondom na penis u erekciji, potrebno je istisnuti zrak iz ‘’izbočenja’’ na vrhu kondoma. Naime, ono nije tu iz estetskih razloga već mu je svrha zadržati spermu tijekom ejakulacije kako ne bi iscurila iz kondoma. Ovaj korak je presudan kako biste uživali u sigurnom i bezbrižnom seksu. Osim toga, bitno je i odabrati pravu veličinu kondoma - bogat je izbor ponuda za svaki oblik i veličinu tako da ne se trebate brinuti. Još jedna bitna stvar koju ne smijemo zaboraviti je rok trajanja koji se mora provjeriti prije korištenja jer se učinkovitost kondoma može smanjiti nakon nekog vremena i zbog toga više ne nudi garantiranu zaštitu. Da pojasnimo, briga o seksualnom zdravlju je stvar svakog pojedinca, dakle, bez obzira na to hoćete li ga koristiti vi ili vaš partner, upute su iste. Za stvaranje pozitivnog, sigurnog i divnog seksualnog iskustva - počastite se posebnim kondomom, ili s čak nekoliko različitih vrsta, uživajte u večernjim eksperimentima sa svojim partnerom i provedite 14. veljače sasvim drugačije. Zvuči dobro, zar ne? Nemojte zaboraviti, sigurnost nikada nije bila toliko važna kao što je danas. Zaštitite se na vrijeme!

You Might Also Like

0 Comments