OVAJ DALMATINSKI GASTRO DRAGULJ OVOG LJETA VRIJEDI POSJETITI


FINE FOOD MURTER ŠARMANTNIM UREĐENJEM I KUHINJOM 
SPAJA POVIJEST I SADAŠNJOST 

Murter ima jednu posebnu priču koja traje već punih 29 godina. Tisućama nautičara iz cijelog svijeta, ali i domaćima dobro je poznato ime restorana Fine Food Murter. Ova gastro bajka, koja se nalazi u maloj Mainovoj 5 u Murteru, ima puno toga za ispričati. U dvoetažnom prostoru od 150 m2 krije se bogata povijest vrijednih ruku Murterina i njihovih obitelji. Zanimljiv je ovo spoj povijest i sadašnjosti s pogledom na budućnost. 

“U tom je prostoru nekada moj pradjed gradio tradicionalne murterske gajete. Tu je bilo malo brodogradilište. U jedan dio restorana stavili smo stari stolarski stol i sve njegove alate te rebra od broad. Tu je i originalan lanac s kojim su se gajete nekad vukle u more koje je bilo na 50-tak metara!” – ističe Gracija Horvatin i dodaje: “Gostima su zanimljivi svi detalji koji govore o povijesti ovog prostora. Posebno ih impresionira veliko obiteljsko stablo napravljeno od starih sačuvanih obiteljskih fotografija. Tek tu počinje prava priča koju im često pričamo do dugo u noć!” 

Ovaj prostor može primiti 96 gostiju na dvije etaže koje su i u ovo ljetno vrijeme prozračne. Prostor je razigrano moduliran i iz gotovo svakog kutka u vidnom ćete polju pronaći detalj koji će vam razigrati maštu. Velika crna ploča s dnevnom ponudom izvrsno se uklopila u mali ulični prostor koji je pun mediteranskih biljaka ili pak djelića povijesti ovog kraj. 


Gracija Horvatin i Davor Ivanjko privatni su i poslovni tim koji ovom dalmatinskom gastro odredištu daje posebnu čar posljednjih 27 godina. Na samom početku ovaj je prostor bio osmišljen kao američki fast food, no danas je ovo mjesto izvrsne kuhinje koja spaja Dalmaciju s drugim regijama Hrvatske, ali isto tako i s dalekim kontinentima poput Azije ili Amerike. Ovismo o tome što uberu u vlastitom vrtu, donesu s OPG-a s Vranskog jezera ili pak sa šibenske pijace, gosti će dobiti izbor jela koja su svježa, s vlastitim potpisom i koja ostaju u sjećanju. 

Od samog otvorenja ovaj je čarobni restoran postao vrlo popularan zbog tada neuobičajenog izgleda i ponude. Već tada, u sklopu njega postojala je pekarnica s uvijek svježim kruhom i pecivima. Dio toga sačuvan je i u današnjoj ponudi u obliku starih receptura koje gosti obožavaju. 

Glavni chef je Gracia dok je Davor zadužen za doček gostiju, preporuku vina kao sommelier ili pak najbolja osoba za preporuku ponude koja se mijenja na dnevnoj bazi. Sin David pak predvodi tim mladih nasmijanih ljudi koji ovaj prostor oplemenjuju izvrsnom energijom. Ia 19 sati ovaj prostor postaje adults only area. Mnogi od tisuća gostiju iz cijelog svijeta u Fine Food Murter navrate barem još jednom. Nakada je to možda bilo kao mladi par, a danas se pak vraćaju s cijelim obiteljima.
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt