Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb dobila je priznanje Međunarodnog radiokirurškog društva

Međunarodno radiokirurško društvo (ISRS) dodijelilo je
 Radiochirurgiji Zagreb certifikat kojim se potvrđuju najviši svjetski
 standardi u provođenju radiokirurških zahvata 

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb dobila je još jedno priznanje kvalitete. Međunarodno radiokirurško društvo (International Stereotactic Radiosurgery Society - ISRS) potvrdilo je kako je Radiochirurgia Zagreb ispunila stroge standarde potrebne za dobivanje prestižnog ISRS certifikata čime se specijalna bolnica našla u vrlo uskom krugu svjetskih medicinskih ustanova koje su ispunile kriterije za dobivanje ovog certifikata. 

Radiochirurgia Zagreb certifikat je dobila nakon temeljitog postupka ocjenjivanja koji je stručni tim ISRS-a proveo u ožujku ove godine. 


„Rad s timom za ISRS certifikaciju nevjerojatno je iskustvo. Suradnja s iskusnim radioterapijskim onkolozima i medicinskim fizičarima iz ISRS-a pružila nam je dragocjen dodatni uvid u radiokirurške tretmane, omogućujući daljnje poboljšanje njihove kvalitete i razine usluge za naše pacijente. Proces dobivanja certifikata je rigorozan i sveobuhvatan te doista osigurava da optimiziramo proces liječenja i pružimo najbolju skrb“, rekao je Domagoj Kosmina, voditelj odjela medicinske fizike u Radiochirurgiji Zagreb. 

Kako kažu iz ISRS-a, ovo se priznanje dodjeljuje medicinskim ustanovama koje pokazuju najbolju praksu u pogledu planiranja i izvedbi radiokirurških tretmana te skrbi za pacijente. 

„U raspravi s timom za ISRS certifikaciju, čiji članovi dolaze sa svih strana svijeta te imaju različite medicinske specijalizacije, bio sam ponosan na to da se potvrdilo kako su naša iskustva i postupci u pogledu radiokirurških tretmana vrlo slični te da su naši standardi skrbi za pacijente u skladu s najboljom međunarodnom praksom. ISRS certifikat je veliko priznanje za naš rad“, dodao je Hrvoje Kaučić, voditelj odjela radioterapijske onkologije u Radiochirurgiji Zagreb. 


Podsjetimo, Radiochirurgia Zagreb od svojeg osnutka 2016. godine iza sebe ima cijeli niz postignuća poput uvođenja u praksu suvremene adaptivno hibridne kirurgije u ovom dijelu Europe. Također, liječnici Radiochirurgije Zagreb prvi su u Hrvatskoj počeli s radiokirurškim zračenjem tumora koji se nalaze i izvan područja glave te su do danas uspješno izveli preko 7.000 radiokirurških zahvata. 

Uz to su se za liječenje pojedinih karcinoma, poput inoperabilnog lokalno uznapredovanog karcinoma gušterače, svrstali među najbolje medicinske ustanove na svijetu. Rezultat liječenja je višestruko povećana stopa preživljavanja pacijenata te su stopu preživljavanja uspješno podigli s nekoliko mjeseci na, u nekim slučajevima, više od četiri godine. Ovo je prema trenutnim saznanjima trenutno najbolji rezultat u liječenju inoperabilnog lokalno uznapredovalog raka gušterače na svijetu. 

Više informacija o Specijalnoj bolnici Radiochirurgia Zagreb: www.radiochirurgiazagreb.com
Noviji Stariji

Obrazac za kontakt